DALIĆ I HRVATSKA IZGUBILI BITKU ZA OLMA: / Španjolci pojasnili zbog čega točno veznjak ne može odjenuti dres Vatrenih

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatska inzistira, ali Olmo može igrati samo za Španjolsku, tvrdi AS

29.4.2019.
18:10
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Dani Olmo će igrati za Španjolsku i niti za jednu drugu zemlju. Piše u ponedjeljak As u tekstu pod naslovom 'Hrvatska inzistira, ali Olmo može igrati samo za Španjolsku' posvećenom Dinamovom veznjaku i priči da ga izbornik Zlatko Dalić želi u dresu Vatrenih.

Madridski dnevni list ističe da Olmo nikako ne može zaigrati za Hrvatsku, čak i da dobije državljanstvo. Poznato je, naime , da je zahtjev već podnesen. Navode kako dva Fifina propisa moraju biti ispoštovana kako bi nogometaš zaigrao za drugu reprezentaciju. Prvi je da nikada nije nastupio za svoju reprezentaciju u međunarodnim utakmicama, što Olmo ispunjava, ali drugi predstavlja problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čemu je problem?

Kako navodi As, u trenutku kada je Omo debitirao za španjolsku U-17 reprezentaciju trebao je imati hrvatsko državljanstvo. S obzirom na to da to nije bio slučaj, prema tome ne može odjenuti kockasti dres.Dalić je navodno sve učinio kako bi Olmo postao Vatreni te je, objavili su nedavno španjolski mediji, u ovu priču uključio predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović kako bi mu se što prije odobrilo hrvatsko državljanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takav profil igrača nedostaje našoj reprezentaciji i spreman sam mu već u lipnju pružiti priliku u Osijeku protiv Walesa. Jednom je HNS propustio priliku da dovede u naše redove Zlatana Ibrahimovića i nisam mogao dopustiti da se to ponovi i s drugim supertalentom kakav je Dani Olmo. Sada je na Olmu da donese odluku sa svoje strane, mi smo svoje napravili", izjava je iza koje su potpisali Dalića.

Otegotna okolnost izborniku je želja mladog veznjaka da odjene dres španjolske reprezentacije. Pred njim je, inače, ovog ljeta nastup na Euru do 21 godine gdje će biti jedna od ključnih karika Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo