DALIĆ I BADELJ IZAŠLI PRED NOVINARE U ROSTOVU: / Izbornik sjajno odgovorio na priče kako će Vatreni kalkulirati

Image
Foto: PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić izašao je posljednji put pred novinare na presici uoči utakmice s Islandom

25.6.2018.
18:39
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je u ponedjeljak u 18 sati u Rostovu zadnju konferenciju za medije prije sutrašnjeg okršaja 3. kola skupine D protiv Islanda.

Susret Hrvatske i Islanda na rasporedu je u 20 sati, a sve je najviše zanimalo u kojem će sastavu istrčati Hrvatska i hoće li biti kalkulacija s obzirom da su Vatreni praktički već osigurali prvo mjesto i plasman u osminu finala. Očekuje se kako će Hrvatska zaigrati protiv Skandinavaca većim brojem rezervnih igrača u udarnih 11. Iz argentinskog i nigerijskog tabora dolaze pritužbe da Vatreni neće igrati s najjačim sastavom protiv Islanda...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA BI PROTIV ISLANDA MOGLA ISTRČATI U DOSAD NEVIĐENOM SASTAVU: Kako vam se sviđa ova postava

MODRIĆ IPAK OD PRVE MINUTE!? Ako je vjerovati posljednjim treninzima, Luka igra protiv Islanda

'Što drugi komentiraju, to je njihov problem'

"Došli smo tu da pobijedimo, da uzmemo tri boda, da ne primimo gol i da sačuvamo tu prvu poziciju do koje smo mukotrpno došli. Ne znam što komentiraju drugi, samo znam da mi vodimo računa samo o sebi, a što drugi komentiraju, to je njihov problem. Mi ne možemo kalkulitrati i da hoćemo! Prvi smo u grupi i mi ne biramo protivnika. Idemo po svoje prvo mjesto u grupi, nikakvih kalkulacija neće biti sigurno, pa što dragi Bog da. Mi vidimo po medijima da se priča naveliko o tome, ali po meni, to nije dobro, prvenstveno za onoga tko kalkulira, i to se kad tad vrati. Mi u stožeru, a govorim i za igrače, nikad nismo to ni spomenuli. Ponavljam, po meni to nije dobro i mi sigurno nećemo ulaziti u te kombinacije. Idemo na pobjedu, poznajemo ih, moramo se braniti od drugih lopti, od prekida, ali ono što je nama najvažnije je da igramo pokretljivu obranu. Neće biti lako, znamo da su oni bili ispred nas u kvalifikacijama, poštujemo ih. Što se tiče Modrića, mi ćemo složiti ekipu na sastanku sutra. Nije lijepo govoriti da igraju rezerve, ovo je Hrvatska, svi su bitni", najavio je utakmicu Zlatko Dalić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Teško je uspoređivati ovu generaciju i onu od prije 20 godina'

"Teško je uspoređivati ovu generaciju i onu od prije 20 godina, sve je drugačije, pa i nogomet. Međutim, imamo sjajne igrače isto kao 1998., sjajan potencijal i ovi igrači možda igraju u većim klubovima. Svima nama je ta 1998. generacija ostala u lijepim uspomenama, naravno da želimo se približiti njima. Teško je ponoviti taj uspjeh, ali mi ćemo se potruditi da se čim više približimo njima".

HRVATSKA REPREZENTACIJA NIKAD NIJE IMALA LAKŠI PUT DO FINALA SP-A: Evo što pobjeda Urugvaja znači za Vatrene

Milan Badelj se također osvrnuo na priče o "kalkulacijama" Hrvata...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo se zamarati pričama što netko drugi priča o nama i reagirati na njihove komentare, jel' onda mi možemo postaviti drugu tezu pa reći 'što da je drugačije', što da se oni nalaze u situaciji u kojoj smo mi?' Sve momčadi gledaju par koraka unaprijed. Mi smo uspjeli ostvariti dvije pobjede i apsolutno je izbornikovo pravo pripremiti treću utakmicu na turniru na način na koji misli da je najbolji", dao je do znanja Badelj.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo