DALIĆ JE PRELOMIO I DONIO KLJUČNU ODLUKU: /

Evo tko će početi utakmicu na 'bolnim' pozicijama

Image
Foto: AFP, YURI CORTEZ

Izbornik Dalić prelomio je o tome tko će držati najdeficitarniju poziciju u reprezentaciji

15.11.2018.
10:21
AFP, YURI CORTEZ
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se zbog nove akcije u Ligi nacija pa će već večeras odigrati utakmicu protiv lidera skupine Španjolske (Maksimir 20.45 sati), a u nedjelju pokušati stići do dobrog rezultata na gostovanju kod Engleske.

“Mislim da smo zdraviji i u boljoj formi nego u Elcheu i očekujem naše bolje izdanje. Moramo tražiti revanš, ali ne kroz osvetu. Španjolska je u međuvremenu izgubila od Engleske, treba joj bod ili pobjeda, a mi odlučujemo sami o sebi. S dvije pobijede prvi smo u skupini i u to treba vjerovati. Elche moramo zaboraviti, ovo će biti drugačija utakmica, drugačiji pristup. Moramo preuzeti inicijativu i posjed lopte, a s obzirom na španjolsku brzinu moramo biti jako oprezni”, kazao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić u najavi onog što slijedi njegovim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedvaj od prve minute

"Očekuju nas dvije teške, važne i atraktivne utakmice, a posebno me veseli ova prva sa Španjolcima jer ćemo napokon igrati natjecateljski dvoboj pred svojim navijačima. Očekujem pun stadion i nastavak ljetnog zajedništva, uz našu dobru igru i osvajanje tri boda, kako bismo na Wembleyju odlučivali o prvaku skupine te ostali nositelji u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić još uvijek mora pronaći rješenje za poziciju centarfora koja je odlaskom Mandžukića i izbacivanjem Kalinića ostala upražnjena, ali za čuvara mreže odabrao je Lovru Kalinića. Čini se da je riješena i ponajveća dvojba koja je stavljena pred izbornika, na lijevom boku trebao bi zaigrati Tin Jedvaj.

Izbornik je na posljednjem treningu skratio teren i igrače podijelio u dvije skupine, a među onima s "markerima" bio je Jedvaj. Mladi branič zaigrao je s Kalinićem, Vrsaljkom, Vidom, Lovrenom, Brozovićem, Modrićem, Rakitićem, Perišićem, Rebićem i Kramarićem. Nakon treninga, izbornik je prelomio - Jedvaj od prve minute kreće protiv Španjolske na lijevoj strani obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo