DA SU ZNALI KAKAV JE GENIJALAC, NIKAD GA NE BI POSLALI NA POSUDBU: / Bivši dinamovac briljantno odigrao finiš sezone

Image
Foto: AFP, THOMAS KIENZLE

Bivši dinamovac i igrač Wolfsburga Josip Brekalo briljirao je za Stuttgart u finišu sezone.

24.5.2017.
8:48
AFP, THOMAS KIENZLE
VOYO logo

Nakon što dvadesetak dana nije igrao, trener Wolf mu je poklonio povjerenje u utakmici protiv Union Berlina u 30. kolu 2. njemačke lige. Talentirani hrvatski nogometaš odigrao je sjajnu utakmicu i to nakon što dvadesetak dana nije igrao.

Uhvatio mjesto u udarnoj postavi

Do kraja prvenstva uhvatio je mjesto u udarnoj postavi te odigrao preostale četiri utakmice (Nürnberg, Erzgebirge Aue , Hannover 96 i Würzburger Kickers) i postao jedna od ključnih figura. Na koncu je doživio veliko, rijetko viđeno slavlje nakon što je osiguran povratak među njemačku elitu, koje će mu cijeli život ostati kao zaustavljena slika, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se Stuttgart vratio u prvu njemačku ligu.

"Joooj... Kakvo li je to samo slavlje bilo. Kao da smo osvojili Svjetsko prvenstvo. Ili Ligu prvaka, nešto nedoživljeno. Zapravo, totalno neopisivo. Ukupno je na slavlju bilo, vjerovali ili ne, oko 200 tisuća ljudi! Na stadionu je na utakmici s Wurzburger Kickersima, koju smo dobili sa 4-1, bilo 60.000 gledatelja, a 80 tisuća ljudi je utakmicu gledalo na velikom platnu u blizini stadiona. Ostali su pak gledali u gradu. Čudo jedno", priča Brekalo za SN i ističe kako je to bio prekrasan doživljaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dan kad je Stuttgart ispao iz Bundeslige na neki je način bio poklon za klub'

Brekalo je istaknuo kako će možda to neobično zvučati kad kaže, ali izgleda da je dan kad je Stuttgart ispao iz Bundeslige na neki način bio poklon za klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shvatili su neke stvari koje su krivo radili, totalno su se homogenizirali i vratili na velika vrata. Navijači su oduševljeni, atmosfera je fenomenalna, pravo uživanje je biti ovdje", dodao je Brekalo.

Brekalo je doživio dvostruku sreću, osim što je pomogao klubu u povrataku u Bundesligu, u finišu sezone se dokazao kao pojačanje i iskazao talent o kojem se pričalo još dok je bio u Hrvatskoj. Navijači su ga sjajno prihvatili, mediji pišu pohvale, krenuo je stazom uspjeha, koja mu je očito bila suđena. Za one koji to možda ne znaju, Brekalo je igrač Wolfsburga na posudbi u Stuttgartu. Sad mu se dogodila zanimljiva situacija. Njegov matični klub Wolfsburg ide u razigravanje za ostanak u Bundesligi, a Stuttgart, gdje je na posudbi, vratio se u Bundesligu!? Što sada?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, MARCELO HERNANDEZ
Image
Foto: AFP, MARCELO HERNANDEZ

Sad je u fazi čekanja

"Sada sam u fazi čekanja. Ugovor o posudbi s Stuttgartom imam još godinu dana, ali Wolfsburg može aktivirati moj povratak. Nakon svega što sam napravio ove sezone, a posebno nakon prekrasnog slavljeničkog dana, jasno jest da sam sretan, jako zadovoljan što sam igrač Stuttgarta. Iskreno, bio bih jako sretan da ostanem u Stuttgartu.

U ovom trenutku ne zna kako će postupiti Wolfsburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu samo pretpostaviti da će Wolfsburg, ukoliko na kraju ostane u Bundesligi, inzistirati da me vrati već ovoga ljeta. Sve će biti stvar dogovora. U ovom trenutku zaista vam ne mogu kazati kako će se sve rasplesti. Mogu samo kazati da bi vjerojatno svatko u mojoj situaciji, nakon svega, želio ostati u Stuttgartu. Naravno, sljedeće sezone svakako bih želio igrati Bundesligu", istaknuo je Brekalo.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo