Čudo arhitekture kakvo još niste vidjeli!

Bivši talijanski prvoligaš Siena na dobrom je putu povratka u najelitniji nogometni razred na Čizmi.

4.3.2011.
13:55
VOYO logo

Stadio Comunale Artemio Franchi izgrađen je još davne 1923., a nogometni klub Siena na njemu nastupa od 1938. godine. Nekoliko puta je renoviran kako bi zadovoljio sve strože i strože norme i uvjete u današnjem nogometu. Ovog puta neće biti novih ulaganja u stari, već su gradski čelnici odlučili napraviti posve novi stadion.

Kapacitet će biti povećan za pet tisuća, odnosno sa sadašnjih 15.000 na 20.000, a zapravo bi trebao biti veliki sportski kompleks sagrađen ispod razine zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion bi trebao izgledati kao povijesna borilišta i kazališta, a zbog svog zatvorenog dizajna atmosfera bi na njemu bila još paklenija. Siena je uvijek bila poznata kao vrlo čvrsta domaćinska momčad, te nema sumnje kako bi im ovakav stadion samo još više pogodovao.

Datum početka izgradnje još uvijek nije preciziran. Lokacija bi mu trebala biti negdje u južnom predjelu grada, a sve će se znati kada se bude znao i rasplet u prvenstvu, pišu talijanski mediji. Siena trenutačno drži drugo mjesto koje dogodine vodi u najelitniji razred talijanskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo