ČUDNA IMENA NOGOMETNIH KLUBOVA: / Mislit ćete da smo skakali po tipkovnici napišemo li ime jednog od njih u naslov

Image
Foto: AFP/Screenshot

Ljudima koji ne stižu iz tog podneblja ili ne govore tim jezikom imena nogometnih klubova imaju smiješan prizvuk, domicilnom stanovništvu, jasno, u potpunosti su prirodna.

17.11.2017.
12:28
AFP/Screenshot
VOYO logo

Razlog za podsjećanje na neka od njih je nedavno, dakle 2017., osnovani američki klub San Diego 1904. Brojka uz ime grada iz kojeg klub pristiže, a u čijoj su vlasničkoj strukturi neki proslavljeni nogometaši kao što su Eden Hazard i Demba Ba, dakle, ne odnosi se na godinu osnutka već na redoslijed slova u tamošnjoj abecedi pri čemu početna slova grada zauzimaju 19. (S) odnosno 4. (D) mjesto.

FourFourTwo.com je nedavno podsjetio na čitav niz klubova čija imena odskaču od uobičajenih pa tako i na Kunis Portman United, klub koji se natječe u dvoranskom nogometu a čiji su osnivači očito fascinirani glavnim glumicama filma Black Swan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deportivo Moron zvuči kao uvreda za igrače tog kluba, budući da je u pitanju riječ koja se koristi u negativnom kontekstu i u našim krajevima, posebice u utakmicama koje ne idu na stranu kako bi navijači to željeli. Ipak, u pitanju je klub iz argentinskog grada takvog imena.

Zanimljiv je svakako i FC Santa Claus, laponski klub koji na grbu ima Djeda Mraza, no svi navedeni ne lome jezik uopće, a kamoli kao sljedeća dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamislite samo da utakmicu igraju nekim čudom odigraju Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu (da, nije pogrešno napisano) i Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (i ovo je točno). Prvonavedeni je ime dobio po 305 metara visokom novozelandskom brdu, drugi je velški...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo