CRISTIANO, MESSI, DAJ SE MAKNITE MALO: / Znate li tko je trenutno najefikasniji i najubojitiji nogometaš na svijetu?

Image
Foto: AFP

Riječ je o nogometašu koji se natječe u najtežoj ligi svijeta, Premiershipu, sa slabašnim Norwichom

9.9.2019.
12:28
AFP
VOYO logo

Ako vas do sada već nije zahvatila "Pukkimanija", onda će vam ovaj članak biti pravi, pozitivni, šok. Naime, napadač engleskog premijerligaša, Norwich Cityja, Finac Teemu Pukki, ne može prestati zabijati, kako u klubu tako i u reprezentaciji. A vjerovali ili ne, on je trenutno najubojitiji i najefikasniji napadač među elitom.

U reprezentacijskoj stanci Pukki je pozvan u svoju Finsku i čovjek je zabio i Grcima i Talijanima u kvalifikacijama za Euro 2020. godine, a ove je sezone zabio sedam golova u šest utakmica. Ima pet golova iz četiri utakmice u Premiershipu i još dva iz dvije u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Profimedia, AFP

Bolesna statistika

No, vratimo se samo malo unatrag. Pukki nije tek sada ušao u formu, tip je prošle sezone zabio nevjerojatnih 30 golova u svim natjecanjima za Norwich i još deset asistencija, a kada se pribroje i golovi za reprezentaciju stižemo do brojke od 43 gola. Ove je sezone otvorio prvenstvo golom protiv Liverpoola, zatim je utrpao tri komada Newcastleu i još se upisao među strijelce protiv Chelseaja. Možete samo pogađati tko je proglašen igračem mjeseca u Premiershipu... Da, da, Pukki...

Čudan je nogometni put imao ovaj 29-godišnji Finac. Mučio se godinama po Sevilli, Schalkeu i Celticu, te je u svim klubovima bio otpisan sve dok ga nije na posudbu iz Celtica nije doveo Brondby. U Danskoj je pokazao što može i u 164 utakmice zabio je 72 gola i upisao još 23 asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Profimedia, Shutterstock Editorial

Bolji od Cristiana Ronalda

Koliko je Pukki zaista dobar govori i činjenjica da je za sobom ostavio Cristiana Ronalda. U istom je periodu Portugalac postigao 32 gola, naspram njegova 43, a upisao je i više asistencija, Pukki ima 11, dok je Ronaldo na 10. Pukki je zabio više golova za pobjedu, 11 naspram osam Ronaldovih, ima više 'hat-trickova' i više golova iz igre, čak 41 naspram Cristianovih 20 golova.

Naglašavamo, riječ je o nogometašu koji se natječe u najtežoj ligi svijeta, Premiershipu, sa slabašnim Norwichom, koji igra kvalifikacije za Europsko prvenstvo s reprezentacijom prosječne kvalitete, dakle dva vrlo teška natjecanja i u njima briljira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo, Messi, dajte napravite malo mjesta za Pukkija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo