Čovjek koji zna kako srušiti Real, Jurčiću potraži savjet!

'Drug trener, sutra ćemo zgaziti taj Real!', smrtno ozbiljan rekao je Ivica Miljković, veliki šaljivčina u tadašnjoj Dinamovoj momčadi, večer uoči prijateljskog susreta s Madriđanima, 3.

11.9.2011.
14:55
VOYO logo

Naravno, svi su prasnuli u smijeh. Nitko nije vjerovao da će Dinamo pobijediti Real pred više od sto tisuća ljudi na legendarnom Bernabeu, na dan kada je madridski klub predstavljao svoja velika pojačanja Paula Breitnera i Güntera Netzera.

"Svi smo bili prestrašeni, misleći samo da se ne osramotimo. Dali su nam dvadesetak lopta za trening. Neke fine lopte koje do tada nismo ni vidjeli. A ja sam samo razmišljao kako da sastavim što defenzivniju momčad da ne dobijemo porciju od Reala", prisjeća se prvog i jedinog Dinamova susreta s španjolski gigantom tadašnji trener Mirko Bazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrima su, priznaje tadašnji trener, na početku utakmice od straha klecale noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim smo istrčali na teren vidio sam strah u očima svojih igrača, problijedili su. Kada je Del Bosque u 32. minuti postigao svoj drugi gol, pomislio sam da će nas do kraja utakmice napuniti do vrha", priča Bazić te dodaje:

"Vidio sam da sve naše nevolje počinju od Netzera, Camacha i Breitnera. U poluvremenu, rekao sam Tukši, koji je bio ozlijeđen, da se skine i uđe u igru umjesto Blaškovića - 'Tukša, zadužen si za Netzera. A svi ostali pazite na Camacha i Breitnera.' I, rekoh im, pokušajte, znate i vi igrati kratke pasove. I već u prvoj minuti nastavka Bonić je zabio, a 15 minuta nakon toga Senzen je izjednačio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije minute nakon izjednačenja, Tukša je uzeo loptu Netzeru, prešao jednog, drugog i s oko 25 metara pogodio u rašlje. Real je izjednačio desetak minuta kasnije iz sumnjivog kaznenog udarca, a dvije minute nakon izjednačenja, u 72., Devčić je centrirao s desne strane, Senzen je skočio, a realovci su si zabili autogol.

"O tom su iznenađenju pisale sve španjolske novine", prisjetio se svoga najvećeg trenerskog 'skalpa' Mirko Bazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201109100175006 arti-201109090533006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo