Ćorluka će morati putovati 200 km na prave narodnjake

Navijači Bayera iz Leverkusena s oduševljenjem su primili vijest o dolasku Vedrana Ćorluke iz Tottenhama.

2.2.2012.
13:25
VOYO logo

Bayer od prije desetak godina glasi za najhrvatskiji njemački klub jer su tada hrvatski nogometaši bili najbrojniji baš u momčadi iz Leverkusena. Mnogi se s ponosom sjećaju vremena kada je kompletna obrana Bayera bila sastavljena od hrvatskih igrača.

Uz hrvatskog vratara s australskom putovnicom Franka Jurića u 'čeličnoj hrvatskoj obrani' još su igrali Robert Kovač, Boris Živković, Marko Babić i Zoran Mamić. Otprilike u isto vrijeme u veznoj liniji igrao je i Niko Kovač, nešto kasnije Jurica Vranješ te u novije vrijeme i Domagoj Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi zaboravljaju da je tih godina za Bayer nastupao i Teddy Mark Šime Lučić, Hrvat sa švedskom putovnicom. Za razliku od tog vremena, Vedrana Ćorluku danas u klubu Apotekara dočekuje samo jedan Hrvat, pomoćni trener Damir Burić, koji je igračku karijeru završio u Borussiji iz Mönchengladbacha a trenersku započeo u Freiburgu. Njemu treba dodati i našeg mladog nogometaša Zvonka Pamića (trenutačno na posudbi u Duisburgu), sina bivšeg hrvatskog reprezentativca Igora Pamića.

Uz Bayerove hrvatske navijače s tog područja, Ćorlukin dolazak posebice je obradovao brojne hrvatske pripadnice ljepšeg spola kojima je Vedran zanimljiv i kao jedan od najpoželjnijih neženja koji je trenutačno sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da u Leverkusenu, osim jednog hrvatskog hotela i restorana, nema značajnijih naših okupljališta, u potragu za momačkim životom i izlascima Vedran će za prvu ruku morati u obližnji Köln ili 25 kilometara udaljeni Düsseldorf. Kako ni ondje baš nema hrvatskih klubova, za pravu "domaću" atmosferu Čarli će, kao i ostali mladi Hrvati s tog područja, morati subotom i nedjeljom u dvjestotinjak kilometara udaljeni Frankfurt.

Bankarska metropola na Majni, koja nije daleko našim ljudima ni sa sjevera ni s juga Njemačke, nudi mogućnost različitih izlazaka i zabave, a poznato je da je Čarli strastveni ljubitelj narodne glazbe. Više je puta to ponosno isticao, a i redovit je gost narodnjačkih klubova i koncerata. No s obzirom na stroge kontrole u klubu, noćne će izlaske, barem na početku, morati najvjerojatnije potpuno zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novopečeni igrač Bayer Leverkusena, hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka, dao je kratak intervju za kelnski Express povodom transfera iz Tottenhama. Nakon odrađenog prvog treninga u srijedu Čarli je objasnio razloge svog transfera iz Tottenhama na posudbu do kraja sezone. Gospodine Ćorluka zašto ste se odlučili za Bayer? Postojao je interes i Galatasaraya, Rome i Juventusa... Bayer je za mene pokazao najkonkretniji interes. Leverkusen je vrlo popularan u Hrvatskoj i puno je Hrvata igralo u Bayeru. Sretan sam. Stigao sam u sjajnu ligu i u veliki klub.

Da ste ostali sjediti na klupi Tottenhama morali biste se bojati za natup na Europskom prvenstvu? To je bio naravno također razlog za napuštanje Engleske nakon pet godina. Moram se izboriti za svoje mjesto u reprezentaciji. Ali, prvo dolazi klub, a onda reprezentacija. Uvjeren sam da je transfer u Bayer bio prava odluka za mene. Nedostaje Vam utakmica. Hoćete li protiv Stuttgarta (u subotu) ostvariti bundesligaški debi? To je istina, ali ne bi smjelo biti problema. Spreman sam i želim igrati u subotu. Bayer ima opciju prvokupa Vašeg ugovora na ljeto. Možete li zamisliti da ostanete dulje vremena u Leverkusenu? Da, to je također opcija za mene. Mogu si zamisliti kako ostajem i dulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo