COPA LIBERTADORES DOBILA JE FINALISTE: / River Plate branit će naslov prvaka protiv brazilskog Flamenga

Image
Foto: Profimedia

Flamengo će se za drugi trofej boriti protiv branitelja naslova nogometaša argentinskog River Platea

24.10.2019.
11:43
Profimedia
VOYO logo

U finalu Copa Libertadores 23. studenog na stadionu Nacional Julio Martinez Pradanos u Santiago de Chileu igrat će argentinski River Plate i brazilski Flamengo.

Flamengo je prvi plasman u finale južnoameričke inačice Lige prvaka nakon 38 godina izborio uvjerljivom 5:0 pobjedom protiv Gremia nakon što je prvi susret polufinala završio bez pobjednika, 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je u susretu igranom na Maracani poveo u 42. minuti golom Bruna Henriquea, na samom otvaranju drugog dijela Gabriel je zabio za 2:0, a isti je igrač u 55. minuti realizirao kazneni udarac za 3:0. U 66. minuti među strijelce se upisao i Pablo Mari, a točku na i četiri minute kasnije stavio je Rodrigo Caio.

"Važno je doći do finala, ali još je važnije pobijediti u finalu. Sada nas čeka najteži korak," kazao je trener Flamenga Jorge Jesus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MANCHESTER CITY OPET OMALOVAŽIO DINAMO, ALI NAJVIŠE SE NARUGAO SAM SEBI: /

Zovu influencere da im podignu atmosferu

Image
MANCHESTER CITY OPET OMALOVAŽIO DINAMO, ALI NAJVIŠE SE NARUGAO SAM SEBI: /

Zovu influencere da im podignu atmosferu

Navijač ubijen u sukobima s policijom

Nažalost, prije utakmice je došlo do izgreda navijača koji su bez ulaznica pokušali ući na stadion, no policija je suzavcem i vodenim topovima smirila situaciju.

Više od 1.000 policajaca bilo je raspoređeno na i oko stadiona jer se strahovalo od incidenata nakon što je dan ranije u okršaju policije i navijača Flamenaga u jednoj od favela ubijena jedna osoba, dvije su ranjene, a 19 ih je privedeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

River brani prošlogodišnji naslov

Momčad iz Rio de Janeira do sada je samo jednom slavila u Copa Libertadores, 1981. godine pobijedivši u finalu čileansku Cobrelou. Za "rubro-negre" bilo je to i jedino finale najprestižnijeg južnoameričkog klupskog natjecanja.

Flamengo će se za drugi trofej boriti protiv branitelja naslova nogometaša argentinskog River Platea koji su dan ranije u uzvratnom susretu izgubili sa 0:1 na gostovanju kod svog najvećeg rivala Boca Juniorsa, ali i taj minimalni poraz bio im je dovoljan za prolazak jer su u prvom susretu prije tri tjedna na svom terenu bili bolji sa 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uzvratu igranom na Bombonieri jedini pogodak postigao je Jan Hurtado u 80. minuti.

River Plate će igrati u svom sedmom finalu, a do sada je klub iz Buenos Airesa slavio četiri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekorder je argentinski Independiente sa sedam naslova.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo