'BIO SAM NAIVAN' / Ćiro Blažević je u prosincu 2021. otkrio tajnu koju je čuvao 34 godine: 'To je istina, sve drugo su laži'

Image
Foto: Pixsell/ Miroslav Lelas

Bile su priče da je Ćiro poklonio Prosinečkog Crvenoj zvezdi, a o tome je 'trener svih trenera' odlučio progovoriti u prosincu 2021.

8.2.2023.
11:40
Pixsell/ Miroslav Lelas
VOYO logo

U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

Image
'BIO JE NEVIĐEN' /

Zdravko Mamić slomljen zbog Ćirine smrti: Ove riječi kojima se oprostio od vjenčanog kuma odjeknut će u regiji

Image
'BIO JE NEVIĐEN' /

Zdravko Mamić slomljen zbog Ćirine smrti: Ove riječi kojima se oprostio od vjenčanog kuma odjeknut će u regiji

Blažević je preminuo nakon što se duže vrijeme borio sa zloćudnom bolešću, koja je, nažalost, uznapredovala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila, a nažalost ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Trener svih trenera imao je specifičan odnos s Robertom Prosinečkim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma… Ja i on smo imali specifičan odnos. Legendarni moj Ćiro, jel'… Nevjerojatno mi je žao. Kroz toliko godina, moja čitava karijera je bila vezana s njim. Nevjerojatno mi je žao, ali nije nas iznenadilo. Nažalost, znali smo da naš Ćiro već duže nije dobro, napala ga je bila teška bolest. Sućut svima - a nama ostaju uspomene na njega, puno, puno uspomena i sjećanja na njega", kazao je za Net.hr Robert Prosinečki i dodao:

"Pamtim samo sretne dane, kako ide ona pjesma. Ćiro je, bez daljnjeg, bio poseban. Nedostajat će nam nevjerojatno, svima će nam nedostajati, pogotovo nama koji smo ga viđali, koji smo mu bili blizu. To je jednostavno život. Posljednji put sam s njim razgovarao prije mjesec dana. Rekao mi je samo da mu nije dobro. Živjeli smo blizu, viđali smo se, ali evo, sad ga više nema".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bile su priče da je Ćiro poklonio Žutog Crvenoj zvezdi, a o tome je 'trener svih trenera' odlučio progovoriti u prosincu 2021.

"Novinari su pisali da sam budala, kako nisam vidio takav talent. Naravno da sam ga vidio. Igrali smo prvenstvenu utakmicu sa Željezničarom u Zagrebu. Prije nje potpisao sam ugovor s Prosinečkim. On je zaigrao, zabio gol i bio sam spokojan", rekao je Ćiro pa otkrio nepoznat detalj u toj priči:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A sad ću otkriti što nikad nikome nisam rekao, žao mi je što je lošeg zdravlja kao i ja, ali vrijeme je da ljudi nakon 34 godine doznaju istinu: Ante Pavlović poništio je taj ugovor s obrazloženjem da nije potpisan u prostorijama Saveza. Kako ćete na ulici potpisati, rekao je. Iskreno, nisam znao za to. I tako je Prosinečkog odveo u Crvenu zvezdu. To je istina, sve drugo su laži. Prosinečki i ja se ljubimo, grlimo i volimo svaki put kad se vidimo, samo čekam kad će progovoriti tu istinu. Dosta mi je priča da je Ćiro Prosinečkog darovao Zvezdi. Nije točno. Prosinečki je bio dijete, njega je vodio otac u kompaniji s Pavlovićem koji je imao relacije u Zvezdi, bio je glavni tajnik NSJ-u i obećao im je da će sve srediti. Iza mojih leđa. Bio sam previše administrativno naivan, nisam znao da je u stanju poništiti što sam potpisao"

'Ćire sam se bojao ali sam ga i cijenio. Teško mi je, naviru mi sjećanja, miješaju se osjećaji. Bio mi je poput oca…'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utučeni Robert Prosinečki: 'Ćiro i ja smo imali specifičan odnos, bio je poseban. Posljednji put sam s njim razgovarao prije mjesec dana, rekao mi je samo jedno…'

Goran Vlaović: 'Imao sam jednu situaciju s Ćirom, a on je imao poseban pristup prema igračima, često i neshvaćen'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo