VELIKI TRENER /

Ćiro Blažević stvorio je legendarnu generaciju BIH nogometaša: Bio je na korak do velikog uspjeha

Image

Osim BIH vodio je još Švicarsku, Iran i Hrvatsku

8.2.2023.
10:19
VOYO logo

U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

Blažević je preminuo nakon što se duže vrijeme borio sa zloćudnom bolešću. Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila i Ćiro je izgubio bitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro je vodio četiri reprezentacije (Švicarsku, Hrvatsku, Iran i BiH). Najveći uspjeh ostvario je 1998. godine kada je s Hrvatskom bio treći, s reprezentacijom BiH bio je blizu plasmana na Svjetsko prvenstvo, a ispao je u dokvalifikacijama 2009. godine od Portugala s dva puta po 0:1.

Reprezentaciju BiH vodio je od srpnja 2008. godine do prosinca 2009. godine. Iako nije napravio nikakav značajan uspjeh, reprezentacija BIH pod njim je počela biti konkurentna u kvalifikacijama za velika natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BiH se danas oprašta od Ćire prisjećajući se velike pobjede protiv Belgije i legendarne presice nakon Estonije. Belgiju je BiH pobijedila u gostima 4:2, a s te utakmice posebno se pamte izjave komentatora Marjana Mijajlovića i slavlje Ćire s navijačima usred utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo