OMILJENI TRENER / Cijela se regija oprašta od Ćire: 'Zauvijek će ostati upamćen po pristupu trenerskom poslu i 'galvanizaciji' igrača'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ćiro je bio omiljena ličnost na ovim prostorima, na kojima je i ostvario svoje najbolje rezultate. Ne čudi stoga što su mediji u susjedstvu veliki prostor dali odlasku velikog stručnjaka

8.2.2023.
8:25
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević. Blažević je preminuo nakon što se duže vrijeme borio sa zloćudnom bolešću, koja je, nažalost, uznapredovala.

Ćiro je bio omiljena ličnost na ovim prostorima, na kojima je i ostvario svoje najbolje rezultate. Ne čudi stoga što su mediji u susjedstvu veliki prostor dali odlasku velikog stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinu i pol dana Ćiro je bio izbornik Bosne i Hercegovine, a reprezentaciju je prvi put u povijesti odveo do playoffa za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u kojem je BiH izgubila od Portugala.

Image
ODLAZAK VELIKANA /

Preminuo 'trener svih trenera' Miroslav Ćiro Blažević

Image
ODLAZAK VELIKANA /

Preminuo 'trener svih trenera' Miroslav Ćiro Blažević

"Ostat će zauvijek upamćen ne po rezultatima koliko po pristupu trenerskom poslu, specifičnom slatkorječivom odnosu s novinarima, te načinom na koji je 'galvanizirao' nogometaše koji su bili spremni učiniti sve za njega i suigrače na terenu", piše Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni avaz piše kako je Ćiro vratio kult u reprezentaciju BiH, a prisjeća se i posljednjeg razgovora s legendarnim trenerom.

'Ostavio je velik trag'

"Teško je, borim se, ali ima netko jači. Borit ću se koliko mogu, hvala vam svima što se interesirate. Hvala, sine", rekao je Ćiro u razgovoru s novinarom Avaza.
I srpski mediji opraštaju se od hrvatskog stručnjaka i nabrajaju njegove najveće uspjehe u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blažević je imao i nadimak 'trener svih trenera'. Ostavio je veliki trag, posebno na klupi reprezentacije Hrvatske, a ostat će upamćen po lucidnim izjavama i komentarima", pišu beogradski mediji.

Ćiro je u dugogodišnjoj karijeri kratko vodio i slovensku Muru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kultni hrvatski nogometni trener nakon više od desetljeća izgubio je bitku s podmuklom bolešću. Miroslav Ćiro Blažević, kojemu je rak prvi put dijagnosticiran 2011. godine, preminuo je samo dva dana prije svog 88. rođendana", piše 24 ur.

"Danas nas je šokirala vijest da je Ćiro Blažević, koji je vodio Muru u sezoni 2002./03. izgubio dugogodišnju borbu s bolešću. Ćiro je svojim biranim riječima uvijek govorio o Muri i njenim fanovima. Prije manje od godinu dana ugostili smo ga u našem podcastu Doj se plei. Izražavamo iskrenu sućut svoj rodbini i najmilijima", napisali su iz Mure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo