CIES SE OGLASIO / Ovo su najdominantnije momčadi u prvenstvima: Bugari na vrhu, a evo kako stoji Dinamo... Rijeka je debelo ispred Hajduka

Image
Foto: PIXSELL

Na samom vrhu veliko iznenađenje, a splitski klub tek je treći od naših klubova

29.9.2023.
12:48
PIXSELL
VOYO logo

CIES je objavio novu analizu koja se tiče dominacije klubova u domaćim prvenstvima. Istraživanje je napravljeno po statistici udaraca prema golu, udaraca unutar kaznenog prostora, dodavanja i dodavanja u zadnjoj trećini. Na vrhu tablice našao se jedan potpuno neočekivani klub, kao i njegov pratitelj...

Image
MLADE SNAGE /

Ugledni CIES objavio popis najvrjednijih nogometaša: Od ovih iznosa zavrtjet će vam se u glavi

Image
MLADE SNAGE /

Ugledni CIES objavio popis najvrjednijih nogometaša: Od ovih iznosa zavrtjet će vam se u glavi

Levski iz Sofije predvodnik je navedene ljestvice, s ukupnim 3,31 ratiom, a prati ga još jedan bugarski klub - Ludogorets, s ocjenom 3,26. Osim njih, nitko više nema ratio veći od 3, a prva momčad ispod 3 je Crvena zvezda sa 2.99, koja je tako treća ispred Olympiakosa i Feyenoorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Top 10 nalaze se i tri kluba iz liga ''Petice'': Bayern München, Napoli i Paris Saint-Germain. Kada bi iz računice maknuli klubove iz najjačih liga, onda bi Top 10 izgledao ovako.

Dinamo malo izvan najboljih 20, ispred klubova koji su ga izbacili iz Europe

Top 20 zatvara Fenerbahce, a najbolji hrvatski klub je Dinamo, koji se nalazi na 23. mjestu, ispred Panathinaikosa i Partizana, a na slici se može vidjeti kako su ispod njega praška Sparta i atenski AEK, klubovi koji su Plave izbacili na putu prema Ligi prvaka, odnosno Europa ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

Bez računanja liga ''Petice'', Plavi bi se nalazili na 18. mjestu.

Idući hrvatski klub na ovoj tablici je - Rijeka. Klub s Kvarnera nalazi se na 144. mjestu. Njihov ratio iznosi 1.44, a dijele ga i s engleskim trećeligašem Peterbouroghom, kao i argentinskim drugoligašima, San Martinom iz Tucumana, te San Martinom iz San Juana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani dosta nisko

Hajduk se sa svojih 1,27 našao na točno 100 mjesta ispod Rijeke, a s istim ratiom tamo se nalaze engleski četvrtoligaš i turski drugoligaš. Dakle, Hajduk je sa svojim 244. mjesto uspio ući u Top 250.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo