CAKTAŠ S DVA GOLA SRUŠIO LOKOMOTIVU: / Primorac nastavio niz, Bijeli do tri boda stigli u 90. minuti

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hajduk i Lokomotiva igrali su u Zagrebu u utorak od 17 sati zaostalu utakmicu 9. kola Prve HNL, a njihov susret mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

24.11.2020.
18:40
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U zaostalom susretu 9. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu sa 2-1 postigavši pobjednički pogodak u 90. minuti.

Utakmica je trebala biti odigrana u subotu, 24. listopada, no odgođena je zbog zaraze koronavirusom igrača Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorac bez poraza

Junak susreta bio je dvostruki strijelac Mijo Caktaš (12, 90), dok je pogodak za domaćina postigao Indrit Tuci (56).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to treći susret Hajduka otkako je momčad preuzeo Boro Primorac, te druga pobjeda uz jedan remi. Primorac je debitirao neodlučenim susretom protiv Osijeka, a potom je u slavio u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Hajduk je nakon te utakmice otputovao u Zagreb gdje je trenirao za današnji dvoboj u kojem je osvojio važna tri boda.

S druge strane momčad Gorana Tomića ove je sezone u 12 prvenstvenih susreta slavila samo jednom i to još u drugom kolu 21. kolovoza protiv Rijeke (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je poveo u 12. minuti golom Mije Caktaša. Bila je to lijepa akcija gostiju koju je Caktaš efektno završio zakucavši loptu pod gredu na Jairovu asistenciju.

Nesretni 'Lokosi'

Samo tri minute kasnije, moglo je biti 2-0, no Jairo je s tri metra nakon odbijene lopte promašio cijeli gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je najbliže golu u prvom poluvremenu bila u 38. minuti, no Enis Cokaj nije imao sreće. Njegov udarac glavom završio je u vratnici, a lopta se potom odbila u drugu vratnicu, pa u polje.

Domaćin je ipak uspio izjednačiti u 56. minuti, a strijelac je bio Tuci. Hajdukova obrana je loše 'počistila' jednu loptu, koja se odbila do Chajia koji je pucao, Posavec je obranio, a Tuci je pospremio odbijanac zabivši za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dramatična završnica

U 61. minuti Hajduk je bio korak do novog vodstva. Gyurcso je opalio s više od 20 metara pogodivši okvir gola. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Caktaš je nakon ubačaja iz kornera zabio za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak je Gorica u odgođenom susretu 9. kola pobijedila Varaždin sa 1-0, a "tjedan odgođenih susreta" u srijedu će zaključiti Istra 1961 i Osijek zaostalom utakmicom 9. kola.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 26 bodova, Osijek ima 23, Gorica 22, a Hajduk je sada četvrti sa 17 bodova, dva više od Rijeke na petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja tri mjesta drže Lokomotiva, Varaždin i Istra 1961 sa po osam bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Lokomotiva - Hajduk 1:2 (Tuci 56', Caktaš 12', 90')

LOKOMOTIVA: Hendija; Papadopoulos, Kolinger, Karačić, Pivarić, Petrak, Kallaku, Čokaj, Chajia, Tahiraj, Tuci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Posavec; Jakoliš, Simić, Dimitrov, Dolček, Jurić, Jradi, Gyurcso, Jairo, Caktaš, Umut


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+4' Gotova je utakmica, Hajduk je pobijedio 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' GOL Hajduk vodi 1:2, strijelac je Caktaš koji je zabio glavom nakon kornera.

85' Bijeli su zaprijetili. Nakon ubačaja Jaira, Diamantakos je pucao glavom, ali nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Jedna promjena u svakoj momčadi. Kod Hajduka je umjesto Gyurcsa je ušao Brnić, a u domaćoj momčadi je iz igre izašao Chajia, a ušao Čeliković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' "Ispuhale" su se obje momčadi. Bijeli ne pokazuju prevelike ambicije prema golu Lokosa, a domaćini u završnici susreta ne uspijevaju stvoriti opasniju priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Moglo je biti opasno pred golom Lokomotive, Todorović je bio u izglednoj poziiji, ali odlučio se ne dodavanje umjesto udarca prema vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' Hajduk se pokušava brzo vratiti u vodstvo. Gyurcso je snažno pucao s 20 metara, nakon čega je lopta odsjela na gredi i otišla u gol aut.

56' GOL Lokomotiva je izjednačila, Tuci je pogodio za 1:1. Chahija je pucao, Posavec obranio, a Tuci iz blizine pospremio odbijenu loptu u mrežu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Velika prilika za Lokomotivu, pucao je Cokaj s desetak metara, a Jakoliš spasio s gol linije.

46' Obje momčadi u nastavak su ušle s istim igračima koji su počeli utakmicu, Primorac i Tomić nisu se odlučili na promjene.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukic

Slavlje igrača Hajduka nakon vodećeg pogotka

45'+1' Gotovo je prvo poluvrijeme u Kranjčevićevoj nakon kojeg Hajduk golom Caktaša iz 12. minute vodi 1:0.

38' Lokomotiva se probudila. Cokaj je pucao glavom nakon ubacivanja Karačića i lopta je pogodila jednu pa potom drugu vratnicu i odbila se u polje. Bili su sada domaćini doslovno "na milimetar" do izjednačenja.

36' Pivarić je nakon kontre s 18 metara uputio udarac prema golu Hajduka, ali lopta ide visoko iznad gola.

28' Novi pokušaj Bijelih. Gyurcso je pucao s 20 metara, a golman domaćina Hendija sigurno obranio.

26' Sjajno igra Hajduk, dominiraju bijeli protiv Lokosa koji ne mogu uspostaviti svoju igru. Jurić je sada progirao Jaira koji atraktivno, petom, dodaje Jradiju, a on je pucao zamalo pored gola.

18' Nova šansa za Hajduk. Još jedna prilika za Hajduk. Jairo je proigrao Jradija koji puca s 14 metara u bliži kut, ali Hendija brani.

16' Sada je Gyurcso pao u kaznenom prostoru Lokomotive, Bijeli su tražili najstrou kaznu, ali sudac Marin Vidulin se nije oglasio, a nije se aktivirao niti VAR.

12' GOL Hajduk vodi, strijela je Mijo Caktaš. Jakoliš je prvo lijepo proigrao Jaira koji je nakon prodora po desnoj strani šesnaesterca, ubacio u sredinu prema kapetanu Hajduka koji precizno zabija.

9' Dobra prilika za Lokomotivu, Tuci je proigrao Pivarića koji puca s 13 metara, ali to ne ide u okvir gola Bijelih.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Trener Lokomotive Goran Tomić

5' Igra se u visokom tempu u Kranjčevićevoj, ali na samom početku nije bilo opasnijih prilika s bilo koje strane.

3' Lokomotiva prva prijeti, pucao je Tuci, a Dimitrov blokira.

1' Počela je utakmica.


15:45 - Stigli su sastavi obje momčadi, vidimo da Primorac vjeruje turskom napadaču Umutu, a vratio je u kombinaciju stoperski par Simić - Dimitrov.

15:00 - Nakon pobjede protiv Slaven Belupa u Koprivnici Hajduk nema puno vremena za odmor, već odmah u utorak igra protiv Lokomotive u hrvatskom prvenstvu.

Lokomotiva je ove sezone u krizi, no motiva im protiv Hajduka neće nedostajati. Prokomentirao je tu nadolazeću utakmicu trener Hajduka Boro Primorac.

"Hajduk je svima motiv, ali ja nikad nisam pripremao momčad na slabosti protivnika, ja se uvijek pripremama vrlo jaku, spremnu i motiviranu Lokomotivu, mi se moramo za to spremati", rekao je Primorac dan prije utakmice.

'Dobra i pokretna momčad'

"Napravit ćemo nekoliko zamjena i osvježiti momčad za ovaj susret. Lokomotiva ima dobrih igrača i iskusnog trenera, dobra su i pokretna momčad", rekao je Primorac te dodao:

"Momčadi mogu jedino reći da uvijek probaju biti kompaktni, imati loptu i igrati bolje i bolje. Ako je moguće", rekao je trener Hajduka.

Hajduk i Lokomotiva igraju u Zagrebu u utorak od 17 sati.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo