ČAČIĆEVI SNOVI O IZBORNIČKOM JEDINSTVU: / Kakav bi to bio cirkus na Euru!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ante Čačić s kojim je hrvatska nogometna reprezentacija izborila odlazak na EURO 2016. ima ideju oko sebe okupiti trust izborničkih mozgova.

19.10.2015.
11:32
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

"Predložit ću Davoru Šukeru da u našoj ekspediciji na Euru budu svi bivši izbornici - Ćiro Blažević, Mirko Jozić, Otto Barić, Zlatko Kranjčar, Slaven Bilić, Igor Štimac i Niko Kovač. Hrvatska je mala zemlja i sve što vrijedi treba biti zajedno", kazao je Ante Čačić za Večernji list.

Skoblar veleposlanik hrvatskog nogometa

Nije to bila jedina Čačićeva ideja, koji na Euru želi u blizini imati još jedno veliko ime hrvatskog, ali i francuskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Josipa Skoblara iznimno cijene u Francuskoj, posebno u Marseilleu, najbolji je strijelac Olympiquea svih vremena", pojasnio je Čačić.

Ukoliko se ta ideja i realizira, bit će zanimljivo pratiti taj "rašomon" trenerskih vizija. Još nam je u pamćenju EURO 2004. kad je Otto Barić bio izbornik, a u novinarskoj ulozi Miroslav Blažević...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svojom obrambenom taktikom uništio si duh hrvatskog nogometa!", optužio je Ćiro tad svog kolegu, a presica je nakon toga umalo prekinuta.

Slično je bilo i dvije godine ranije na SP-u u Japanu i Koreji, kad se tadašnjem izborniku Mirku Joziću nisu svidjele kolumne njegovog prethodnika. "Ćirohito" je bio britki kritičar, što je inače smirenog Jozića izluđivalo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, u Hrvatskoj svaki izbornik silno trudio biti potpuno različit od svog prethodnika. Ako je netko bio popustljiv prema igračima, sljedeći trener trudio ih se disciplinirati. I tako redom u cikličkim izmjenama

Bariću se sviđa ideja, za druge nismo baš sigurni

Sad, kad je u trenerskoj mirovni, Otti Bariću se svidjela ideja o hrvatskom jedinstvu među izbornicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepa je to gesta, Čačić je razuman, znam da mu neki od nas mogu pomoći. Sviđa mi se što se nije zatvorio, savjet je uvijek dobrodošao, možemo mu pomoći iskustvom", kazao je Barić.

Nismo sigurni kako će reagirati ostatak ekipe... Prvi od njih Ćiro, koji je najavio kako će se iseliti iz Hrvatske ako Čačić postane izbornik. Uloga kibica vjerojatno se ne bi svidjela ni Niki Kovaču kojem su do Eura u Francuskoj dijelile dvije utakmice. A onda ga je zamijenio Čačić... Igor Štimac istu je sudbu doživio uoči SP-a u Brazilu prošle godine, tad je Kovač uskočio na njegovo mjesto i poveo Vatrene na Svjetsku pozornicu. Zlatko Kranjčar ne "ljubi se" baš previše s gazdom hrvatskog nogometa Zdravkom Mamićem. Antagonizama ima koliko hoćete...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko bi se ta ideja nekim čudom i realizirala, možemo samo zamisliti kakav bi to bio vatromet trenerskih taština...

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo