riječ izbornika / Čačić uoči Kosova: 'Moramo opravdati ulogu favorita protiv vrlo motiviranog domaćina'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Držim da je presmiono reći da će Kosovo na početku stvaranja reprezentacije to sigurno i učiniti. Mislim da će Hrvatska imati više kontrole nad igrom i više stvorenih prilika'

5.10.2016.
20:51
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vatreni su u srijedu doputovali u albanski Skadar, gdje će u četvrtak odmjeriti snage s Kosovom u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, prenosi HNS.

"Moramo opravdati ulogu favorita protiv vrlo motiviranog domaćina. U Finskoj su dobro funkcionirali kao momčad, premda su se sastali tek prije utakmice, a imaju dosta zanimljivih igrača koji su orijentirani prema naprijed. Međutim, naš cilj je jasan, odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Da bismo tamo došli, moramo sutra prikupiti tri boda", jasan je bio hrvatski izbornik Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da u nogometu postoji mogućnost da Kosovo iznenadi, vidjeli smo iznenađenja na raznim natjecanjima, no držim da je presmiono reći da će Kosovo na početku stvaranja reprezentacije to sigurno i učiniti. Mislim da će Hrvatska imati više kontrole nad igrom i više stvorenih prilika", dodao je.

Uz ranije ozlijeđene Modrića, Lovrena, Rakitića i Pjacu, posljednji trening uoči susreta morao je preskočiti i Duje Čop te će o početnoj jedanaestorici izbornik Čačić odlučiti tijekom večeri, premda već ima zacrtanu ideju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću nikoga iznenaditi postavom, jasno je kako bi Hrvatska trebala igrati. Kosovo će igrati posebno nadahnuto, dat će svoj maksimum i trebat će nam 90 minuta velikog angažmana da bismo uspjeli prezentirati kvalitetu. Imamo veliko poštovanje prema domaćinu i nama je ova utakmica izrazito važna. Mislim da mi imamo i više iskustva na svojoj strani", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo