ČAČIĆ UOČI BIZARNOG NASTUPA U KALIFORNIJI: / 'Nismo mogli znati da će nam se ovo dogoditi, ali ne bojim se poraza'

Hrvatska nogometna reprezentacija u nikad čudnijem sasatvu otputovala je u utorak u Los Angeles gdje je u subotu očekuje prijateljska utakmica protiv Meksika.

23.5.2017.
8:40
VOYO logo

S obzirom da je utakmica dogovorena izvan FIFA-ina termina, od samog je početka bilo jasno da mnoge naše zvijezde neće putovati u Kaliforniju, ali malo je tko mogao očekivati da će situacija postati toliko bizarna da će Čačić na popis staviti čak desetoricu igrača koji nikad nisu igrali za reprezentaciju. Ovu momčad nije čak moguće nazvati ni selekcijom HNL-a budući da u njoj nema igrača iz Rijeke i Dinama. Hrvatsku će predstavljati igrači Intera iz Zaprešića, Lokomotive, Istre, Slaven Belupa, uz četvoricu inozemaca - Lovru Kalinića, Tina Jedvaja, Duju Čopa i debitanta Ivana Santinija.

Image
HRVATSKA KAKVU NIKAD VIŠE NEĆETE VIDJETI: /

Ante Čačić u Los Angeles sa čak desetoricom debitanata

Image
HRVATSKA KAKVU NIKAD VIŠE NEĆETE VIDJETI: /

Ante Čačić u Los Angeles sa čak desetoricom debitanata

'Obveza nam je da pružimo maksimum'

"Kad je bila dogovorena ova utakmica, nismo mogli znati da će se dogoditi ove ozljede Ćorluke, Vrsaljka i Kramarića te da će se nekim igračima ovoliko produžiti sezona, uključujući i finale Hrvatskog kupa upravo između Rijeke i Dinama. Cijelo sam vrijeme pratio nastupe naših igrača i u domaćoj ligi i u inozemstvu, a svi će pozvani dati sve od sebe i biti jako ponosni što će nositi hrvatski dres", rekao je Čačić uoči puta za internetsku stranicu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dolaska u SAD reprezentacija će odraditi tri treninga. Utakmica na stadionu Memorial Coliseum igra se u noći sa subote na nedjelju (2 sata) po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put igramo na američkom kontinentu, protiv respektabilnog protivnika, pred mnogo naših ljudi koje će radovati naš nastup. To nam je obveza da pružimo maksimum, a ja sam optimist i ne bojim se poraza koji bi poremetio atmosferu prije Islanda", dodao je Čačić.

'Širimo reprezentativnu vrstu'

Puno važniji ispit Hrvatsku očekuje 11. lipnja kada će u Reykjaviku igrati protiv Islanda u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvara se i prilika za igrače koji nisu ranije pozivani, poput Andrijaševića, Pašalića i Santinija, kojima nisam prije želio remetiti ritam i natjecateljsku formu. Sada širimo reprezentativnu vrstu i okupili smo ono najbolje što Hrvatska ima. Očekujem da će svi biti zdravi na okupljanju 5. lipnja. Kraj je sezone, mnogi su igrači umorni, ali mnogo ih je osvajalo titule i još se veselimo finalu Lige prvaka s obzirom da će ga opet osvojiti Modrić i Kovačić s jedne strane ili Mandžukić i Pjaca s druge strane", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo