[ANKETA] IZBORNIK ČAČIĆ TRAŽI FORMULU ZA USPJEH: / Četiri kombinacije u koje čitava Hrvatska gaji nade

Image
Foto: Pixell

Malo tko je do utakmice s Islandom očekivao da će hrvatska nogometna reprezentacija u posljednje dvije utakmice kvalifikacija strepiti za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

6.10.2017.
7:40
Pixell
VOYO logo

Pobjedom nad Ukrajinom krajem ožujka Vatreni su bili vodeći u skupini I s 13 bodova, dok je momčad Andrija Ševčenka bila treća s osam. Drugo mjesto zauzimao je Island s 10 bodova, četvrta je bila Turska s osam, dok su na dnu bili Finska i Kosovo s po jednim bodom.

Međutim, šokantan poraz u Reykjaviku, a prošlog mjeseca i u Eskişehiru rezultirali su neizvjesnom situacijom pa Vatreni u završnici nemaju pravo na kiks. Dođe li do toga lako bi se moglo dogoditi da ne osiguraju niti dodatne kvalifikacije jer Island ima isti broj bodova kao i Hrvatska, dok Turska i Ukrajina imaju po dva manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Čačić do sada nikada nije imao toliko problema s ozljedama. Zbog toga je ljetos stupio u kontakt s bivšim kapetanom Darijom Srnom ne bi li ga nagovorio da se privremeno vrati iz mirovine i pomogne Vatrenima, ali je naletio na odbijenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, Šime Vrsaljko se oporavio od teške ozljede i pokrivat će desnu stranu.

No, problemi u obrani uzrokovani ozljedama Vedrana Ćorluke i Dejana Lovrena u prvom redu znači da će Matej Mitrović morati pokazati zašto je lani dobio poziv turskog prvaka Bešiktaša. No, ove je sezone dobiva minutažu na kapaljku jer Pepe i Duško Tošić imaju prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razne kombinacije

Nadalje, izbornik u veznom redu za utakmicu s Finskom ne može računati na Milana Badelja. Razlog su žuti kartoni.

Mateo Kovačić izvan je pogona zbog ozljede, tako da Čačiću preostaje pored Modrića u veznom redu od prve minute dati priliku Filipu Bradariću ili Marcelu Brozoviću, odnosno povući Rakitića malo natrag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najizglednijom se čini kombinacija prema kojoj će zvijezde Barcelone i Reala biti rame uz rame i zajedničkim snagama kontrolirati igru. Andrej Kramarić bi prema tome zaigrao iza Mandžukića.

Image
Image

Odlučili Čačić pak ostaviti Rakitića na uobičajenoj poziciji, onda bi se lako moglo dogoditi da Brozović započne utakmicu pored Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom slučaju izbornik će morati potražiti rješenje na desnom krilu, poziciju koju je tijekom kvalifikacija gotovo u pravilu držao upravo Brozović. Potoji par kombinacija dogodi li se to.

Prva je da kao i da kao i nekoliko puta do sada na to mjesto uskoči Kramarić. Ivan Perišić tako bi dobio priliku zaigrati na prirodnoj poziciji dok bi Mandžukić zauzeo poziciju u napadu. A srećom po Čačića u Juventusu je u posljednjih nekoliko tjedana dobio priliku u napadu zbog loše forme Gonzala Higuaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Postoji kombinacija i po kojoj bi Mandžukić prepustio Kramariću mjesto u napadu, dok bi on zaigrao na lijevom krilu, a Perišić bi onda preselio na desno.

Image
Image

Isto tako lako se može dogoditi da Čačić umjesto Badelja u vezni red od prve minute stavi Bradarića. Na taj bi način Brozović zaigrao desno, Perišić lijevo, a Mandžukić u napadu. Ujedno to bi značilo manje promjena i rotacija u sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U svakom slučaju, Čačić je na mukama i ne pronađe li dobitnu kombinaciju od ponedjeljka navečer HNS će morati krenuti u potragu za novim izbornikom.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo