OKRŠAJ U AUSTRIJI / Čačić najavio ključnu utakmicu Dinama u Ligi prvaka i zabrinuo navijače: 'Imamo problema...'

Image

Dinamo je uoči utakmice u 3. kolu druga momčad na ljestvici skupine E Lige prvaka

4.10.2022.
18:51
VOYO logo

 U niti jednoj utakmici u skupini nismo favoriti, ali ćemo tražiti svoje prilike, tako će biti i sutra, naglasio je Dinamov trener Ante Čačić uoči sutrašnjeg ogleda 3. kola E skupine Lige prvaka protiv RB Salzburga.

Image
TEŽAK ZADATAK /

Dinamo preko 20 godina čeka na pobjedu u gostima u Ligi prvaka: Mogu li Čačić i Modri ponovno srušiti crnu tradiciju?

Image
TEŽAK ZADATAK /

Dinamo preko 20 godina čeka na pobjedu u gostima u Ligi prvaka: Mogu li Čačić i Modri ponovno srušiti crnu tradiciju?

"Modri" gostovanje u Salzburgu dočekuju na drugom mjestu ljestvice s tri boda. Milan je na vrhu sa četiri boda, Salzburg na trećem mjestu ima dva, a na začelju je Chelsea s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada su izvučene skupine, bilo je rečeno kako će se između Salzburga i Dinama voditi borba za treće mjesto. Iza nas su dva kola i vjerujem kako će nakon iduće dvije utakmice situacija biti jasnija," kazao je Čačić.

Problemi s ozljedama

"Kad su skupine izvučene, bilo je rečeno da će se između Salzburga i Dinama voditi borba za treću poziciju. Iza nas su dva kola. Sutra igramo treće, pa za osam dana četvrto, Nakon te dvije utakmice situacija će biti jasnija. Mislim da je domaćin pod malo većim pritiskom jer Dinamo ima jedan bod više, a mi ćemo sve učiniti tako ostane i nakon sutrašnje utakmice. Ne mogu ne konstatirati da igramo protiv kvalitetne momčadi koja je to pokazala prošle godine, prezimili su u Europi. Ove godine u dvije utakmice protiv Chelseaja i Milana pokazali su da su dobri. Ali i Dinamo je bio uspravan u obje utakmice i pokazao dan nije uljez u skupini", rekao je Čačić na početku pa se osvrnuo na stanje u momčadi i otkrio loše vijesti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo poteškoća. Mišić i Ristovski su pod velikim upitnikom. Za Mišića ima šanse da napusti, a za Ristovskog teško. Oni su bitni igrači, ali imamo igrače koji mogu odgovoriti na zahtjeve. Moramo se suočiti s tim i da ih zamijenimo dostojno. Imamo 24 sata do utakmice. Mišić ima izgleda za nastup, iako nisu veliki. Ristovski sigurno neće igrati, ne želim riskirati. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičić, koji je u Dinamo stigao ovoga ljeta iz Rapida i dobro poznaje Salzburg, potom je izjavio:

"Očekujem sutra veliki Salzburg, očekivanja su slična kao i u Dinamu. Igrao sam osam utakmica ovdje, s Rapidom dvije. Puno sam gubio, ali igrao sam i neriješeno. Znamo što nas očekuje, to je velika momčad koja je napravila puno za austrijski nogomet. Moramo vidjeti kakav je teren, kakav je vjetar i da se dobro osjećamo. Gledali smo njihove utakmice, igraju svoj sistem, nisu se skrivali. Mijenjaju se igrači, ali taktika je uvijek ista. Znamo i mi našu kvalitetu, kako smo odigrali protiv Chelseaja i Milana, to moramo i sutra pokazati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni će visoko stajati i napadati. Salzburg živi od tog presinga. Moramo što manje gubiti lopte na našoj polovici. Ključno će biti da izađemo iz presinga i okrenemo stranu. To je najbolje protiv takve momčadi koja igra jedan na jedan i igra u visokom presingu", poručio je Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo