Rezultati govore jedno / Čačić je kvalitetniji od svojih prethodnika u Dinamu, ali ne smije postati umišljen...

Image

Čačić trenutno ima rezultate, ali ne smije se opustiti pod njihovim pokrićem. Mora što prije riješiti važna kadrovska pitanja i time potvrditi ono što ovih mjeseca stvara - snažni i nepobjedivi Dinamo.

31.7.2022.
8:30
VOYO logo

Ante Čačić, pravi čovjek za klupu hrvatskog prvaka Dinama ili strateg koji ipak ne shvaća moderni nogomet i kadar koji mu je na raspolaganju? Trener Modrih ne uživa u podršci tribina na Maksimiru, a iz utakmice u utakmicu spominje se "loša i neatraktivna igra" Dinama pod njegovim vodstvom.

Prva utakmicu u kojoj je Čačić vodio Dinamo bila je 24. travnja protiv Gorice, a Dinamo je upisao minimalnu pobjedu od 1-0. Od tada su Modri igrali u HNL-u protiv Lokomotive (1-1), Osijeka (3-0), Šibenika (2-0), Hajduka (3-1) i u novoj sezoni protiv Lokomotive (3-2) i Slaven Belupa (5-1) te Istre (4-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUNA MREŽA /

Dinamo uvjerljivo pregazio Istru: Boško Šutalo debitirao, a Petković ostao na klupi

Image
PUNA MREŽA /

Dinamo uvjerljivo pregazio Istru: Boško Šutalo debitirao, a Petković ostao na klupi

Dinamo pod Ante Čačićem nije izgubio nijednu utakmicu, a u jedanaest utakmica upisali su osam pobjeda i tri remija. Ove je sezone Dinamo posebno golgeterski raspoložen, premda problem ostaje činjenica da se jednostavno ne može sačuvati prazna mreža. Ipak, ako uzmemo u obzir da udarni stoperski par Boško/Josip Šutalo ima problema s ozljedama, a Petar Bočkaj nije u formi, toj se činjenici može progledati kroz prste. Posebno kada su iza Čačića i Dinama uspješni rezultati.

Nepobjedivi Dinamo

Na kraju dana, ono što se računaju su rezultati, a moramo istaknuti da Čačićev Dinamo, barem za sad, ima dobre rezultate. Čačić je u travnju ove godine postao treći trener Dinama u prošloj sezoni, a već je jednom bio na klupi Dinama. Tada se o Čačiću pričalo kao o privremenom rješenju, nekoj sigurnoj ruci koja će unatoč teškoj sezoni obaviti zadatak i osigurati Dinamu naslov hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uistinu, Čačić je taj zadatak adekvatno ispunio. Istina, imao je veliku pomoć u vidu konkurencije koja je jednostavno kiksala u posljednjim kolima, valjda od pritiska jer su konačno imali legitimnu šansu za naslov prvaka. Nakon sezone Čačić je potvrđen i za narednu sezonu, a dobio je nekoliko pojačanja s kojima mu se osnažila svaka linija.

Bolji nego prethodnici

Slaba forma Dinama u domaćem nogometu u sezoni 2021/22. dovela je do komentara da HNL nikad nije bio jači. Iako postoji pozitivan trend u domaćoj ligi, kao i uzdignuti Hajduk, najbliže istini jest da su Modri prošle godine, jednostavno, bili loši, nekonzistentni i ni približno dominantni kao u prijašnjim sezonama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/049d3326-0e71-11ed-bbd9-0a6cae356b10/original

Tu činjenicu najbolje potvrđuje podatak da je Dinamo promijenio tri glavna trenera u prošloj sezoni. Koji je europski prvak lani promijenio tri trenera? Dinamo si je priuštio takvu nabrijanu politiku, a svejedno je uzeo HNL i izborio osminu finala Europske lige. Dinamo s Damirom Krznarom jednostavno nije bio dobar, sa Željkom Kopićem možda su bili najnestabilniji, ali moramo spomenuti odličnu uzvratnu utakmicu u EL protiv Seville.

Ipak, i njegovoj vladavini je došao kraj nakon novog kiksa protiv Hajduka (Dinamo je u tom trenutku imao nula pobjeda i dva poraza u tri prvenstvena susreta s Hajdukom u sezoni). Na Maksimiru je, očito, ovo ljeto bio cilj osnažiti već složenu ekipu. Nije bilo vrijeme za nekog ambicioznog, mladog i uzbudljivog trenera. Dinamo je išao na sigurno, išao je na Čačića koji, štogod itko rekao, ima puno trenerskog iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić mora pronaći pobjedničku formulu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kao što sam rekao, Čačić trenutno iza sebe ima rezultate. Samim time, pritiska je manje. Međutim, nogomet je nepredvidiv, a nekoliko lošijih vezanih rezultata mogli bi potpuno uništiti utopiju koju Čačić radi u Dinamu. Jer, istini za volju, dvije utakmice protiv Škupija ne daju razloga za veliku euforiju do kraja kvalifikacija za Ligu prvaka.

Dinamo je u dva susreta pokazao sve ono što ih čini jakom ekipom, ali su istovremeno pokazali i slabosti. Na kraju krajeva, nije se tako bezbrižno završio uzvratni susret. Branilo se pred golom, a Čačić je odahnuo kada je sudac završio utakmicu. Modri imaju dubinu u kadru o kojima drugi hrvatski klubovi mogu samo sanjati, ali to ne znači da Petković ili Drmić moraju sjediti na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petković se silno trudi i očigledno ulaže puno više truda nego prošle sezone. Drmić je u kratkom vremenu pokazao da bi mogao bez problema završiti kao najbolji strijelac HNL-a, ali legitimnu šansu u europskim utakmicama nije još dobio. Vjetar u leđa će biti Mislav Oršić, koji je konačno ponovno prvotimac, a svoju formu je potvrdio s novim golom i asistencijom protiv Istre.

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Čačić trenutno ima rezultate, ali ne smije se opustiti pod njihovim pokrićem. Mora što prije riješiti važna kadrovska pitanja i time potvrditi ono što ovih mjeseca stvara - snažni i nepobjedivi Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo