NAJAVA UTAKMICE / Čačić i Oršić najavili Dinamovu utakmicu generacije i poručili: 'Ovoga puta bit ćemo hrabriji'

Image

Utakmicu od 21 u tekstualnom prijenosu pratite na našem portalu.

24.10.2022.
18:29
VOYO logo

Momčad Dinama nakon remija na Poljudu (1:1) protiv Hajduka očekuje veliki sudar u 5. kolu Lige prvaka protiv moćnog Milana. Iako gosti u Zagreb stižu bez čak pet važnih igrača, pred Modrima je novi veliki europski izazov.

Trenutačna situacija na tablici je sljedeća, Milan i Dinamo imaju po 4 boda svaki i utakmica protiv ‘Rossonera‘ bit će vjerojatno ključna za nastavak europskih ambicija Modrih u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogled Dinama i Milana na rasporedu je u utorak u 21h, a susret su najavili trener Dinama Ante Čačić i napadač Mislav Oršić.

Image
LIGA PRVAKA /

Milan u velikim problemima pred utakmicu s Dinamom: Mogu li Modri iskoristiti izostanke važnih Rossonera?

Image
LIGA PRVAKA /

Milan u velikim problemima pred utakmicu s Dinamom: Mogu li Modri iskoristiti izostanke važnih Rossonera?

Dinamo ne bježi od izazova

"Pred nama je velika utakmica i zbog rezultata i jer nam dolazi velika momčad. Sretan sam što Hrvatska ima ovakav spektakl. Milan je sigurno favorit, ali Dinamo ne bježi od izazova. Napravit ćemo sve da naši navijači koji će napuniti Maksimir budu zadovoljni. Ako bude tako onda, uz dozu sporstke sreće, možemo do željenog rezultata", rekao je Čačić pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim da si nemamo što za predbaciti. Stanje u ekipi je dobro, svi su dostupni osim Boška Šutala. Ovo je 26. utakmica u sezoni i uspjeh je da imamo toliko zdravih igrača", rekao je Čačić u uvodu.

Novinari su potom dobili priliku porazgovarati s Oršićem koji se morao pripremiti za trening pa je prije trenera dobio red pred mikrofonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Milanu smo primili nesretne golove"

"Susret u Milanu je bio težak, iako smo odigrali dobru utakmicu. Bilo je nesretnih golova, teško se bilo vratiti, ali osjetili smo kakvi su i sad imamo sliku s svojim direktnim suparnicima na terenu. To bi nam moglo pomoći", rekao je Oršić pa se osvrnuo na pet utakmica u kojima nije zabio gol:

"Moram trenirati i nastaviti raditi. Lakše nam je nego na početku grupne faze jer nismo znali koliko smo dobri i mi i suparnici. Moramo probati nastaviti igrati kao protiv Chelseaja. Jako smo dobro krenuli u Ligi prvaka i dobili vjetar u leđa, a sada tako moramo i nastaviti. Igramo pred našom publikom i imamo veliku šansu napraviti veliki rezultat. Nadam se da budemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš smo pričali i u svlačionici da nam je ovo velika šansa. Nakon par godina kad smo ostvarivali rezultate, ovo bi bila kruna svega toga. Nadam se da ćemo uspjeti, dat ćemo sve od sebe. Moramo samo razmišljati hrabrije nego u Milanu. Oni su fantastična ekipa, kad god ćemo imati šansu moramo biti hrabriji, odlučniji i pokušati nešto napraviti", rekao je Oršić, pa se zaputio na trening dok je riječ ponovno preuezo Čačić.

"Imamo igrače koji mogu izaći u tranziciji"

"Moramo biti hrabriji i kuražniji kad imamo loptu u posjedu, biti okomitiju, sviše igrača doći u suradnju. Koncentrirani svih 90 minuta jer imaju odlične pojedince. Ambicije su Milana da završe u proljeću u Ligi prvaka. Moramo biti kvalitetni u bloku, imamo igrača koji mogu izaći u tranzicij."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo slično htjeli igrati u i Milanu. Nesretni kazneni udarac koji je dao prednost Milanu. Onda smo nakon krivog pasa primili gol u 48. minuti. Nismo kleknuli, zabili smo gol. Ali tada smo vidjeli da Dinamovo protiv Milana može igrati. Svjesni su i oni da nije drastična razlika u kvaliteti. Ako budemo svoji svih 90 minuta, onda nam šanse rastu."

"Moramo učiniti sve da mu skratimo prostor da ne koristi svoju brzinu. Ali ako stojimo nisko, teško se dignuti. No može na se otvoriti prema naprijed. Optimist sam. Igramo Ligu prvakom Dinamo nije kanta za napucavanje; Moramo biti sretni. Ne smijemo biti u grču i da nadam se da ćemo razveseliti navijače", završio je Ante Čačić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo