BURNA NOĆ U SPLITU PRED UTAKMICU NA POLJUDU: / Policija privela 24 osobe, 'pali' i mnogi preprodavači ulaznica

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Sama utakmica proglašena je visokorizičnom

10.10.2019.
11:28
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Split je na dan utakmice pod strogim mjerama policijskog osiguranja. Hrvatska nogometna reprezetnacija večeras će u 20.45 na Poljudu zaigrati protiv Mađara u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020., a tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno je nekoliko incidenata u kojima su sudjelovali naivijači. Sama utakmica proglašena je visokorizičnom.

Image
[VIDEO] NOVE SNIMKE SUKOBA HRVATA I MAĐARA U SPLITU: /

Gosti provocirali navijanjem pa na kraju bježali

Image
[VIDEO] NOVE SNIMKE SUKOBA HRVATA I MAĐARA U SPLITU: /

Gosti provocirali navijanjem pa na kraju bježali

"Tijekom noći na području Grada Splita nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji. Policijski službenici su jučer tijekom dana ukupno priveli 24 osobe, 23 hrvatska državljanina i jednog stranog državljanina uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od čega su tri osobe uz optužni prijedlog privedene na nadležni prekršajni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam osoba je kriminalistički obrađeno i prekršajno prijavljeno zbog postojanja sumnje u preprodaju ulaznica čime su ostvarili obilježje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je od tih osoba oduzeto 11 ulaznica", priopćila je ujutro splitska policija.

Sukob Hrvata i Mađara

U srijedu u večernjim satima u Splitu sukobili su se navijači Hrvatske i Mađarske. Prema izjavama svjedoka, neredi su počeli u kvartu Gripe, dok su se mađarski navijači vraćali s Bačvica prema hotelu. Ranije se ista skupina od nekakvih pedesetak mađarskih navijača fotografirala na Bačvicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošetali su u skupini kroz centar grada i skandirali na Voćnom trgu pod pratnjom policije. Policija je privela pet hrvatskih i jednog mađarskog navijača. Jedan mađarski navijač završio je u bolnici.

U Splitu se očekuje oko 1700 navijača Mađarske, koja u četvrtak u 20:45 igra protiv Hrvatske na Poljudu u sklopu kvalifikacija za Euro 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo