NEKI MU DALI NISKU OCJENU, ALI... / Brozović oduševio Engleze nakon finala: 'Nije zaslužio igrati za gubitnike'

Image
Foto: Profimedia

Brojni strani mediji dali su Brozoviću visoku ocjenu u finalu Ligi prvaka, uz zanimljive komentare

11.6.2023.
9:00
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja prvi put u povijesti postali su europski prvaci nakon što su u finalu Lige prvaka u Istanbulu pobijedili Inter sa 1-0. City je opravdao ulogu favorita, premda se Inter sjajno borio, a pogodak odluke zabio je Rodri u 68. minuti.

Bilo je to jedno od najslabijih finala Lige prvaka zadnje vrijeme, u kome City nije bio ni blizu igre i forme koju je prikazivao zadnjih mjeseci, dok se Inter previše umarao obavljajući defenzivne zadaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porazom Intera i Marcela Brozovića prekinut je nestvarni niz Hrvata koji su zadnjih 11 godina svake sezone sjedili na tronu Europe i osvajali Ligu prvaka. Ono što je počeo Mario Mandžukić s Bayernom 2013. ove godine je završeno.

Image
GRAĐANI SLAVE /

Manchester City osvojio Ligu prvaka, Inter promašivao nemoguće

Image
GRAĐANI SLAVE /

Manchester City osvojio Ligu prvaka, Inter promašivao nemoguće

'Nije zaslužio biti na strani gubitnika'

Bez obzira na to, Brozović je odigrao fantastičnu utakmicu. Iako je prema Sofascoru zaradio ocjenu od samo 6.7, i prema tome bio jedna od najslabijih karika u Interu, Brozovićeva partija naišla je na brojne pohvale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivu opasku je kao ocjenu za Brozovića zapisao novinar portala Goal, Mark Doyle.

On tvrdi da je Brozović bio najbolji igrač Intera, a objašnjava i zašto: "Uporno je uzimao posjed igračima Cityja te onda proigravao suigrače desno, lijevo i po sredini. Nije zaslužio biti na strani gubitnika, a to je očito osjećao i sam pa je njegova frustracija pred kraj proključala", navodi Doyle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvale Brozovića i na portalu 90min. "Dirigirao je veznom linijom i bio je jedan od katalizatora posljednjeg Interova pokušaja da dođe izjednačenja", stoji u opisu i pritom su mu dali ocjenu 7/10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo