ISTINA MORA IZAĆI NA VIDJELO / Evo koliko je Guardiola zaista potrošio na transfere u Cityju, pripremite se za iznenađenje

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Pep Guardiola inzistirao je nakon utakmice da je iza njegove momčadi izuzetna sezona

30.5.2021.
10:48
Profimedia
VOYO logo

Nije uspio. Opet. San o ponovnom osvajanju Lige prvaka, trećem u karijeri, ponajboljem treneru svijeta Pepu Guardioli ostat će nedosanjan. Pokorio je Premiership ove sezone i to na veoma značajan i poseban način, a očekivalo se da će slično biti i u Ligi prvaka u kojoj se praktički bez previše muke prošetao do finala.

Međutim, briljantni Nijemac, Thomas Tuchel, postavio je svoj Chelsea fantastično u obrani. Odigrali su disciplinirano svih 90 i nešto minuta, iskoristili su svoju priliku za pogodak, vješto se branili i čuvali rezultat i što je najvažnije neutralizirali Pepove ključne igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GUARDIOLA – NOGOMETNI MUHAMMAD ALI /

Gotovo nitko nije primijetio metodu kojom je Pep pokorio nogometni svijet

Pep Guardiola inzistirao je u svojim izjavama nakon utakmice da je iza njegove momčadi "izuzetna sezona" unatoč porazu u finalu Lige prvaka. "Odigrali smo 61 utakmicu od 62 moguće (Manchester City nije igrao finale Kupa Engleske jer ga je u polufinalu eliminirao Chelsea), u teškom kontekstu obilježenom pandemijom. Ako analiziramo utakmicu, tužno je to, naravno i moramo naučiti nešto iz toga. Međutim, sezona je bila izuzetna. Igrači su dali sve od sebe na terenu. Pokušat ćemo se vratiti u finale i biti jači", kazao je španjolski trener.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Pep Guardiola nakon poraza u Ligi prvaka

Što slijedi?

Guardiola je, isto tako, nakon utakmice rekao kako "ne može u ovom trenutku razmišljati o novoj sezoni", ali ona uskoro počinje i Pep će, vjeruje se, krenuti u novi lov na obje titule i onu Premiershipa i onu Lige prvaka. No, da bi bio konkurentniji na oba borilišta, City će se morati pojačati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što gotovo svima zapinje za oko jest činjenica da Pep već neko vrijeme igra bez pravog napadača. Sergio Aguero većinu sezone bio je ozlijeđen, kao i Gabriel Jesus, a čak i kada ova dvojica igraju u tom novom Guardiolinu sustavu jednostavno nisu previše efikasni. Nagađa se, stoga, da bi ovoga ljeta Pep mogao krenuti u lov na Harryja Kanea, napadača Tottenhama koji je već najavio kako bi ovoga ljeta mogao promijeniti klub. Kaneova odšteta svakako neće biti mala jer riječ je o ponajboljem napadaču današnjice, a iznosila bi oko 150 milijuna eura.

E sada, ako Pep uistinu potroši toliko novca na napadača on će službeno i preći, nazovimo to, psihološku granicu od milijarde eura potrošene na kupovinu igrača. U pet sezona koliko je Guardiola u Cityju klub je potrošio suludih 938 milijuna eura na kupovinu igrača, a prodao je za samo 315 milijuna eura. Guardiola je tu investiciju opravdao s čak deset osvojenih titula, ali nije uzeo Ligu prvaka. Ako doista ovoga ljeta pređe tu psihološku granicu od milijarde eura, barem će svi silni "hejteri", koji već sada govore da je potrošio milijardu, a nije uzeo Ligu prvaka, doći na svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo