Čudna ideja / Britanski premijer tražio da se Ukrajini omogući nastup na Svjetskom prvenstvu! Škoti i Velšani bjesne, a evo i zašto

Image
Foto: AP

Utakmica između Ukrajine i Škotske je već odgođena za lipanj, no iz škotskog saveza izražavaju sumnju da će se polufinalni dvoboj odigrati u tom terminu

28.3.2022.
10:00
AP
VOYO logo

Boris Johnson, britanski premijer, osebujna je i pomalo kontroverzna ličnost, a s vremena na vrijeme se voli umiješati u stvari koje s njegovim političkim djelovanjem nemaju nikakve veze. Tako je proteklog tjedna odlučio dati svoje mišljenje o kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru ove godine.

Johnson je u razgovoru s novinarima iznio mišljenje kako bi se ukrajinskoj nogometnoj reprezentaciji trebalo omogućiti sudjelovanje na Mundijalu bez obzira na ishod kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba im dati svaku moguću simpatiju i popuštanje"

"Ne vidim zašto ne, to je moje gledište. Dopustite da to kažem ovako. S obzirom na to što je Ukrajina prolazila i prolazi, s obzirom na oskudice koje ukrajinski nogometaši trpe, siguran sam da im treba dati svaku moguću simpatiju i popuštanje", kazao je Johnson. Njegova izjava je izazvala golemo negodovanje kod škotskih i velških ljubitelja nogometa.

Image
Bježe od rata /

Priča nogometaša koji je bježao iz Ukrajine: Spasio punicu poznatog influencera

Image
Bježe od rata /

Priča nogometaša koji je bježao iz Ukrajine: Spasio punicu poznatog influencera

Razlog, naravno, ne leži u nekakvoj netrpeljivosti već u činjenici da bi se Škotska trebala igrati protiv Ukrajine u polufinalu baraža, a pobjednik tog ogleda bi se trebao susresti s Walesom u susretu koji bi odlučio putnika na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Voditi nas moraju FIFA, UEFA i, što je najvažnije, Ukrajinci'

Utakmica između Ukrajine i Škotske je već odgođena za lipanj, no iz škotskog saveza izražavaju sumnju da će se polufinalni dvoboj odigrati u tom terminu. Steve Clarke, izbornik škotske reprezentacije, je konstatirao kako sumnja u to, jer s obzirom na trenutnu situaciju Ukrajincima će se biti teško okupiti, naći trening kamp i pripremiti se za tu utakmicu.

Spekulira se i da bi se dvoboj Škotske i Ukrajine, u slučaju još jedne odgode, mogao igrati u rujnu no nadležni se o tome još nisu izjasnili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voditi nas moraju FIFA, UEFA i, što je najvažnije, Ukrajinci. Situacija je užasna, stvarno užasna i što prije saznamo kad ćemo igrati su Ukrajinom tim bolje, jer će to značiti da je rat prestao i da svi pokušavamo krenuti dalje. Moramo se nadati i moliti da će se situacija dovoljno poboljšati kako bi se utakmica u jednom trenutku i odigrala", zaključio je škotski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo