BRITANSKI NOVINAR OPJEVAO MODRIĆA I RASTURIO RONALDA I MESSIJA: / Ovo najbolje do sad dočarava što je Luka napravio

Image
Foto: AFP/Screenshot 'Independent'

'Ovog je puta nagrađen talent koji je stopljen u momčadsko postignuće ispred individualnog talenta'

26.9.2018.
14:49
AFP/Screenshot 'Independent'
VOYO logo

Nedolazak Ronalda i Messija na svečanu dodjelu Fifinih nagrada najboljim nogometašima, koja se održala u ponedjeljak u Londonu a na kojoj je kapetan VatrenihLuka Modrić proglašen najboljim svjetskim nogometašem u tekućoj godini, odnosno za prošlu sezonu, i dalje je jedna od glavnih tema svjetskih sportskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UGLEDNI NOGOMETNI STRUČNJACI ZA NET.HR: ‘Oni ne cijene nikog, odvratno je to što je Ronaldo napravio Luki i čitavoj Hrvatskoj’

Nogometne megazvijezde pokazale nepoštovanje

Tim više što su navedene nogometne megazvijezde pokazale nepoštovanje, a radi se o igračima koji su u posljednjih 11 godina bili proglašavani za najbolje. Sad je Luka prekinuo tu individualnu dominaciju Ronalda i Messija, što je opjevao i engleski novinar Miguel Delaney u svom tekstu za britanski Independent, pod naslovom:

Image
Foto: Profimedia

(COMBO) This combination of two files pictures created on June 30, 2018 shows Argentina's forward Lionel Messi (L) in Kazan on June 30, 2018 and Portugal's forward Cristiano Ronaldo in Sochi on June 30, 2018. Cristiano Ronaldo and Lionel Messi saw their World Cup dreams snuffed out on June 30, 2018.

/ AFP PHOTO / Roman KRUCHININ AND Adrian DENNIS

"Luka Modrić protiv Ronalda i Messija nudi posebnu moć koja je iznad superzvijezda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu spomenuti autor piše:

Modrić prekinuo vladavinu Messija i Ronalda

"Vijest da je se Cristiano Ronaldo ne pojavljuje u Londonu značilo je to da je ostao bez nečeg važnog na svom vrhuncu. Luka Modrić ponio je Fifinu nagradu "The Best" i tako postao prvi nogometaš koji je ponio spomenutu individualnu nagradu, a da se ne radi o Messiju ili Ronaldu. To je osvježenje iz mnogo razloga, jer je očito da se kod dodijele ovih nagrada ne radi o nogometnom imenu. Iako je jasno da su Ronaldo i Messi dva najbolja igrača na planeti čitavo ovo vrijeme kad su se nagrađivali talenti, ovog je puta nagrađen talent koji je stopljen u momčadsko postignuće ispred individualnog talenta. Ponekad je izgledalo kako dvojac konstantno prima nagrade zbog toga što oni predstavljaju u današnjem nogometu. No, to se nikako ne može reći za Luku Modrića", stoji u pisanju engleskog novinara...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Croatia's midfielder Luka Modric (L) celebrates his team's victory at the end of the Russia 2018 World Cup semi-final football match between Croatia and England at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 11, 2018. / AFP PHOTO / Alexander NEMENOV / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

OVO NISTE ZNALI O PLAČLJIVKU RONALDU: Je li vam sad jasno zašto nosi etiketu razmaženog i egoističnog nogometaša?!

'Luka je iznimno cijenjeni igrač, ali nije glamurozan'

"Luka je iznimno cijenjeni igrač, ali nije glamurozan. No, i takav je zasluženo ponio nagradu za ono što je očito bio najduži i najdublji utjecaj u današnjem nogometu u prethodnim godinama. To je uistinu nevjerojatno. Prošlo je mnogo vremena od kad je netko toliko doprinio na visokoj nogometnoj razini. Doslovno se možemo vratiti u prošlost prema Stoičkovu i Barceloni 1994. godine, ili možda Johanu Cruyffu s Nizozemskom i Barcelonom. U sezoni 2016./2017. Ronaldo nije bio ključni igrač na njihovom putu do trijumfa u Ligi prvaka. To je bio Modrić zbog svoje sposobnosti dodavanja i kontrole lopte, te konačnog utjecaja na igru svoje momčadi. On je sve oko sebe činio boljim, i onda kad je Ronaldo stao s golovima nakon četvrtfinala, iako je bio možda i najvažniji igrač u tih 4 pobjede u LP. Ovo je samo priznanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JEDAN JE DETALJ S FIFINE DODJELE NAGRADA ODJEKNUO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Je li moguće da ga Luka Modrić još uvijek koristi?

'Ako imate Modrića, imate ukupnu kontrolu igre'

Miguel Delaney zaključuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U međuvremenu je izvanredan međunarodni timski nastup ove godine, u smislu da je momčad dostigla razinu postignuća daleko iznad onoga za što se razumno očekuje i za što ima kvalitetu, odlučio o pobjedniku, a upravo je tako izgledala Hrvatska. Modrić je ponovno bio u središtu toga, u mnogo većoj mjeri nego u konačnici ozlijeđeni Ronaldo s Portugalom na Euru 2016. Ako imate Modrića, imate ukupnu kontrolu igre. To bi moglo još uvesti novu eru, jer je desetljeće dominacije konačno razbijeno. Messi i Ronaldo i dalje će dominirati, ali ta se dominacija više ne osjeća kao do sad. Ove godine nije se mogao natjecati s Modrićovom kontrolom igre na travnjaku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo