BREKALO JE IZNENADO SUIGRAČE I SAM SEBE POGOTKOM: / 'Zadnji ovakav gol zabio sam u kadetima'

Image
Foto: Profimedia

Revijalno izdanje protiv Turske se vjerojatno neće ponoviti u Solni, gdje će Švedska ugostiti Hrvatsku u borbi za ostanak u elitnom razredu Lige nacija

12.11.2020.
15:21
Profimedia
VOYO logo

Krilni napadač hrvatske nogometne reprezentacije Josip Brekalo još je jednom dobrom predstavom, pogotkom i asistencijom u prijateljskom dvoboju protiv Turske učvrstio svoje mjesto u nacionalnoj vrsti, a gol za vodstvo 3:2 u Istanbulu, koji je postigao glavom, za njega nije uobičajen.

"To je bio moj prvi pogodak glavom u (seniorskoj) karijeri. Zadnji gol glavom sam, čini mi se, zabio u kadetima. Za mene je to isto jedno velikom iznenađenje. Utrčao sam dobro u prostor, a Mislav (Oršić) me fantastično vidio", opisao je akciju za svoj treći pogodak u dresu Vatrenih 22-godišnji Josip Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica je bila zanimljiva kako za hrvatske, tako i za turske gledatelje. Nažalost, tri pogotka nam nisu bila dovoljna za pobjedu. Ipak, izbornik je isprobao nove igrače, koji su odigrali dobro, a najvažnija je ionako utakmica u Švedskoj", dodao je igrač njemačkog prvoligaša Wolfsburga iz kojeg je Hrvatska u Istanbulu dobila još jednog igrača za budućnost u 23-godišnjem središnjem braniču Marinu Pongračiću.

"Jako mi je drago zbog Marina, znam koliko mu to puno znači. Mislim da može biti sretan svojim prvim nastupom", pohvalio je klupskog, a sada i reprezentativnog suigrača Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DALIĆ UPAO U NEOČEKIVANE PROBLEME: /

Vatreni u nikad većoj krizi s obranom, evo tko bi mogao igrati protiv Švedske

Image
DALIĆ UPAO U NEOČEKIVANE PROBLEME: /

Vatreni u nikad većoj krizi s obranom, evo tko bi mogao igrati protiv Švedske

'Najveći je ponos nositi grb'

Revijalno izdanje protiv Turske se vjerojatno neće ponoviti u Solni, gdje će Švedska ugostiti Hrvatsku u borbi za ostanak u elitnom razredu Lige nacija.

"Mislim da možemo očekivati jako tešku utakmicu. U Zagrebu smo dobili 2:1, a nismo bili puno bolji protivnik. Sigurno Švedska u tome vidi svoju šansu, da na domaćem terenu pokušaju oni nas pobijediti. Međutim, mi se nećemo dati, pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat, a samim time i ostati u ovoj jakosnoj grupi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brekalo se sve više nameće kao standardni član udarne Dalićeve postave.

"To mi puno znači. Svaki put sam pun entuzijazma i sreće kada mogu igrati za Hrvatsku. Reprezentacija mi zaista znači sve. Za mene je najveći ponos nositi grb i veseli me da mogu biti bitan kotačić, da mogu zabijati golove i asistirati. Nadam se da ću tako i nastaviti", zaključio je Brekalo uoči gostovanja u Švedskoj, gdje će Hrvatskoj i bod biti dovoljan za osvajanje trećeg mjesta te ostanak u elitnom razredu Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo