OGLAS

DALIĆ UPAO U NEOČEKIVANE PROBLEME: / Vatreni u nikad većoj krizi s obranom, evo tko bi mogao igrati protiv Švedske

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je već duže vrijeme u velikim problemima kada je u pitanju obrana

12.11.2020.
10:17
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u srijedu uzbudljivu prijateljsku utakmicu s Turskom u Istanbulu, koja je završila rezultatom 3:3, ali nakon susreta stigla je vrlo loša vijest.

Naime, ispalo je kako je branič Domagoj Vida igrao 45 minuta protiv Turske zaražen koronavirusom. Vida uoči utakmice nije znao da je zaražen, a test je stigao za vrijeme utakmice i branič je odmah na poluvremenu izoliran, a umjesto njega je ušao Filip Uremović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, izostanak Vide stvorio je dodatne probleme za izbornika Zlatka Dalića koji za ogled Lige nacija protiv Švedske već otprije neće moći računati na Dejana Lovrena, a sada niti na Domagoja Vidu.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Cenk Tosun of Turkey and Domagoj Vida of Croatia during the Friendly football match between Turkey and Croatia at Vodafone Park Stadium in Istanbul , Turkey on November 11 , 2020.,Image: 568488748, License: Rights-managed, Restrictions: Not available for publication in Turkey., Model Release: no

Tko će igrati obranu?

Hrvatska je već duže vrijeme u velikim problemima kada je u pitanju obrana, čemu svjedoči činjenica da su u posljednjih sedam utakmica primili čak 16 golova, a sada izbornik morati sastavljati obranu od igrača koji nikada u karijeri nisu igrali zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan je bio da obranu igraju Uremović na desnom beku, Borna Barišić na lijevom beku, a stoperi su trebali biti Vida i Duje Ćaleta-Car. No, sada je pitanje tko će na koncu igrati u obrani jer se remeti i pozicija desnog beka, ako se Uremovića, koji je po vokaciji stoper, premjesti na prirodnu mu poziciju. Opet, riskantno je postaviti Marina Pongračića jer se tek opravio i upitno je može li odigrati cijelu utakmicu.

U slučaju da odluči prebaciti Uremovića na stopera, desnog beka bi igrao Josip Juranović koji nije odigrao baš najbolje protiv Turaka. Sve u svemu Dalić ima dvije opcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva je: Uremović, Pongračić, Ćaleta-Car, Barišić.

Druga je: Juranović, Uremović, Ćaleta-Car, Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo