Cijela zemlja se okrenula protiv jednog čovjeka: Oduzmite mu državljanstvo!

Nema kraja sapunici oko Diega Coste. Brazilski nogometni savez (CBF) u srijedu je najavio da će zatražiti da se napadaču Atletico Madrida oduzme brazilsko državljanstvo…

30.10.2013.
19:00
VOYO logo

Costa je, podsjetimo, ranije ove godine ubilježio dva nastupa za Brazil, ali je u utorak i službeno u pismu CBF-u izrazio namjeru da u budućnosti igra za Španjolsku. S obzirom da nema službenih nastupa za Brazil, još uvijek ima pravo promijeniti izbor, a njegova je odluka u rodnoj mu zemlji izazvala priličnu konsternaciju. Izbornik Luiz Felipe Scolari je istaknuo da Costa više nije vrijedan da ga se spominje, a u CBF-u su najavili još oštriji potez.

"Očito je da su razlozi Costine odluke bili financijske prirode. Predsjednik CBF-a Jose Maria Marin me ovlastio da otvorim zakonsku proceduru pri Ministarstvu pravosuđa da se Diegu Costi oduzme brazilsko državljanstvo", izjavio je direktor pravnih poslova pri CBF-u Carlos Eugenio Lopes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uopće ne sumnjam da su ga Španjolci mamili. Trpio je dva sata velikog pritiska u ponedjeljak navečer i još dva sata u utorak ujutro. Diego je u svome pismu CBF-u govorio o ljubavi prema Brazilu, a odabrao je Španjolsku u istoj godinu u kojoj je odigrao dvije prijateljske utakmice za Brazil i u istom tjednu u kojem je bio pozvan za još dva prijateljska ogleda", dodao je Lopes.

//www.youtube.com/embed/zjBs7M5rduw

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilci se, međutim, nemaju namjeru zadovoljiti samo s oduzimanjem državljanstva prvom strijelcu Primere.

"Predsjednik Marin me je zatražio da pomno proučim situaciju s ciljem da spriječimo Costu da ikad zaigra za Španjolsku. Rekao mi je da je Costa odsad 'persona non grata' u brazilskoj reprezentaciji", zaključio je Lopes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo