STRUČNI KOMENTAR /

Legendarni Branko Strupar: 'Šokiran sam, Slaven Belupo je danas bio Bayern Munchen'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

'Imao sam osjećaj kao da se Dinamo nije ni vratio iz Munchena, samo je stadion odavao drugačiji dojam i pokazivao da se ipak radi o Koprivnici, a ne Munchenu'

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

21.9.2024.
20:14
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Slaven Belupa, zadnja momčad na prvenstvenoj ljestvici, pred svojim je navijačima sa čak 4-1 (1-1) svladala zagrebački Dinamo u subotnjoj utakmici 7. kola HNL-a, što je Koprivničanima prva pobjeda u novoj sezoni.

Image
SLAVEN BELUPO - DINAMO 4-1 /

Prvak Hrvatske teško poražen u Koprivnici. Primili su 13 golova u posljednje dvije utakmice

Image
SLAVEN BELUPO - DINAMO 4-1 /

Prvak Hrvatske teško poražen u Koprivnici. Primili su 13 golova u posljednje dvije utakmice

Dinamo je poveo u 32. minuti pogotkom Brune Petkovića, a uslijedio je preokret u kojem su golove za Slaven Belupo postizali Crepulja (45+1), Adrian Liber (67), Ivan Dolček (74) i Ilija Nestorovski (77). Plavi su u posljednje 4 utakmice bez pobjede, a u zadnje dvije su kombinirano dobili čak 13 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Strupar, bivši napadač Dinama, rođeni Zagrepčanin, dečko iz Prečkog, dinamovac od glave do pete, šokiran je trenutnim izgledom prve momčadi Dinama, tj igrom plavih bluza, odnosno florescentnih igrača Dinama protiv Slavena.

"Htio sam okrenuti na utakmicu Juventusa i Napolija pri rezultatu 3-1, ali ostao sam gledati Slavenovo razbijanje mog Dinama. Dinamo je u šoku od utorka, čini se kako su dečki prenijeli igru s Allianz Arene u Koprivnicu, a ja sam frapiran i tužan. Čestitke Slavenu i puno zdravlja treneru Kovačeviću. Lijepi mu je ovo poklon i povratak trenerskom poslu. Danas je Slaven Belupo bio Bayern Munchen", kazao je za Net.hr šokirani Branko Strupar...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam osjećaj kao da se Dinamo nije ni vratio iz Munchena, samo je stadion odavao drugačiji dojam i pokazivao da se ipak radi o Koprivnici, a ne Munchenu. Drugo poluvrijeme na Allianz Areni je bilo kao drugo poluvrijeme u Koprivnici. Strašno, baš strašno... igra Dinama je nepovezana, zadnja linija je u raspadu."

Do Petkovićevog gola Dinamo je još nešto igrao...

"Slaven Belupo ih je nadigrao. Očekivao sam povratak dinamovaca, ali kao da su dečki zamijenili dresove, kao da je Slaven bio Dinamo, a Dinamo Slaven, u smislu kvalitete i prezentacije. Loše, baš loše. Ne znam što bih rekao u ovom trenutku. Mogu samo blejati u prazno", govori Branko Strupar.

Nogometaši Dinama došli su u Koprivnicu po iskupljenje za najteži europski poraz kluba prije četiri dana u Muenchenu te započeti novi pobjednički niz na domaćim travnjacima koji je prekinut maksimirskim porazom od Hajduka prije osam dana. Ti su rezultati doveli i do promjene na Dinamovoj klupi, na kojoj je u ulozi glavnog trenera debitirao Sandro Perković, dosadašnji pomoćnik smijenjenog Sergeja Jakirovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate da nemam ništa protiv stranaca, ali zadnja linija Dinama je konfuzna. Toliko tu ima rupa, toliko stoje daleko od igrača. Pazite, Nevistić je skinuo 4 mrtva zicera od ukupno 6 obrana. O čemu mi pričamo. Vrhunski je branio Nevistić, a dobio 4 komada. Ne volim pljuvati nikog, ali nikako Dinamo nije izgledao. Raspali su se dinamovci."

Slaven Belupo ne zaslužuje biti na dnu HNL tablice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma minimalno su, prema prezentaciji danas, zaslužili barem sredinu ljestvice. Eto, doživjeli smo da je Munchen, ta europska metropola, došla u Koprivnicu. Koprivnica je bila u njemačkom štihu. Nije dobro, smjena trenera nije donijela pozitivan šok prvoj momčadi Dinama. Ispalo je kontraproduktivno. Sandro Perković je imao debi na klupi Dinama iz noćne more. Prerano je došla ova utakmica."

Strupar se još jednom dotaknuo raspadnute Dinamove obrane...

"Obrana je srce momčadi, a Dinamo je ostao bez srca. Nikog ne možeš pohvaliti osim Nevistića. Slaven Belupo je bio danas Bayern, baš su ih razbili kao kantu".

Srce Branka Strupara je preživjelo šokove...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljut sam i razočaran, a moje srce je dobro, hvala Bogu. Samo, nije ovo dobro za moje zdravlje, nije, nikako. Nije dobro. Nećemo zazivati vraga, ako se uzme u obzir što sam sve prošao, kakvu agoniju sam prošao, ali nije dobro. Drago mi je jedino što se trener Kovačević vratio, nakon svojih zdravstvenih tegoba, na dobar način svom poslu. Lijepi poklon je dobio, zaslužio je sve. Vrhunski je to odradio. Želim mu puno zdravlja", zaključio je Branko Strupar.

HNL - 7. kolo
Slaven B. - Dinamo 4-1 (Crepulja 45+1, Liber 67, Dolček 74, Nestorovski 77 / Petković 32)
Hajduk - Gorica (20.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja:
Lokomotiva - Osijek (17.30)
Rijeka - Šibenik (20.00)

Odigrano u petak:
Varaždin - Istra 1961 1-0 (Belcar 78)

Ljestvica:

  1. Rijeka 6 4 2 0 12-1 14
  2. Hajduk 6 4 2 0 8-4 14
  3. Dinamo 7 4 1 2 15-9 13
  4. Varaždin 7 3 3 1 5-2 12
  5. Šibenik 6 3 1 2 6-6 10
  6. Istra 1961 7 2 1 4 4-14 7
  7. Gorica 6 1 2 3 6-8 5
    8.​​​​​​ Lokomotiva 6 1 2 3 5-9 5
  8. Slaven Belupo 7 1 1 5 8-12 4
  9. Osijek 6 1 1 4 5-9 4

POGLEDAJTE VIDEO: Branko Strupar u studiju Net.hr-a; 'U Belgiji sam bio stvar, poklon mladenkama na svadbi'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo