Copa America / Branitelj naslova Čile preko 11-eraca do polufinala

Image
Foto: AP Images

Nakon 90 minuta igre bilo je 0-0, pa se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke.

29.6.2019.
13:15
AP Images
VOYO logo

 Branitelji naslova prvaka Južne Amerike, nogometaši Čilea plasirali su se u polufinale ovogodišnje Cope zahvaljujući 5-4 pobjedi protiv Kolumbije boljim izvođenjem 11-eraca u četvrtfinalu igranom u Sao Paulu.

Nakon 90 minuta igre bilo je 0-0, pa se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke. U prve četiri serije igrači obje momčadi bili su precizni, a onda je u petoj seriji William Tesillo promašio vrata za Kolumbiju da bi potom Alexis Sanchez zabio za prolazak Čilea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čile se tako ponovno pokazao kao specijalist kada su u pitanju 11-erci jer je posljednje dvije Copa Americe, 2015. i 2016. godine, osvojio upravo boljim izvođenjem 11-eraca u finalu, a oba je puta na gubitničkoj strani bila Argentina. 

Inače, utakmica u Sao Paulu je kasnila 20 minuta jer je autobus s igračima Čilea na putu prema stadionu zapeo u gradskoj gužvi. No, niti to nije omelo Čileance da izbace Kolumbiju koja je u natjecanju po skupinama jedina ostvarila stopostotni učinak od tri pobjede. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će Čile igrati u Porto Alegreu u noći sa srijede na četvrtak protiv boljeg iz susreta Urugvaj - Peru koji je na programu večeras od 21 sat u Salvadoru. 

Prvi polufinalni par čine Brazil i Argentina koji će se ogledati u noći s utorka na srijedu u Belo Horizonteu. Brazil je u svom četvrtfinalu izbacio Paragvaj sa 4-3 boljim izvođenjem 11-eraca, dok je Argentina nadigrala Venezuelu sa 2-0 (1-0) golovima Lautara Martineza (10) i Giovanija Lo Celsa (74). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo