BRANIČ VATRENIH O ARGENTINI, ISLANDU I NIGERIJI: / Nit vodilja je pokvariti Messijev plan, a od toga bi profitirala Hrvatska

Image
Foto: PIXSELL

Branič hrvatske nogometne reprezentacije Matej Mitrović analizirao je suparnike Hrvatske na predstojećem Svjetskom prvenstvu

6.12.2017.
19:23
PIXSELL
VOYO logo

Skupina D Svjetskog nogometnog prvenstva kojem će sljedeće godine domaćin biti Rusija ponudit će oglede hrvatske nogometne reprezentacije s Argentinom, Islandom i Nigerijom. Analizirao ih je za Sportske novosti branič Vatrenih i turskog Bešiktaša Matej Mitrović.

Utakmica protiv Argentine svakako će biti poslastica za navijače, a baš je najatraktivniji suparnik Vatrenih u grupi i reprezentacija protiv koje je Mitrović ostvario debitantske minute u dresu izabrane vrste. Bilo je to 2014. godine kada je tadašnji izbornik Niko Kovač na megdan Argentini poslao 'rezervni' sastav Hrvatske vođen idejom o odmoru nositelja igre za nekoliko dana kasniji za Europsko prvenstvo kvalifikacijski sraz protiv Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Messi je klasa, ponajbolji svih vremena'

Hrvatska je ogled protiv Argentine izgubila 1-2, a Mitrović se sjeća:

"Bila je to prijateljska utakmica, ali Argentina je bila gotovo s najjačim sastavom. Na kraju smo izgubili, ali i svi mi dobili jedno veliko iskustvo, vidjeli smo da se može i protiv takvih igrati. Riječ je o impresivnoj momčadi, reprezentaciji koja u svojim redovima ima jednog od najboljih nogometaša svih vremena, klasu koja može iskoristiti sekundu tvoje nepažnje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Luka Modrić i Matej Mitrović

Da će Hrvatska igrati protiv Argentine na SP-u u Rusiji hrvatski nogometaš Bešiktaša saznao je nakon klupskog treninga.

"Taman sam stigao s treninga kada su se izvlačile reprezentacije iz druge jakosne skupine i već nas je Maradona spojio sa svojima … Je li moglo bolje? Uvijek može i bolje i lošije, iskreno mislim da skupina je malo teža od nekih drugih, ali Svjetsko prvenstvo je to, puno je reprezentacija tu negdje po kvaliteti. Nismo se usrećili s Argentinom, što ću uopće govoriti da su favoriti ne samo skupine nego i cijelog prvenstva, ali odigrat ćemo tih 90 minuta pa ćemo vidjeti gdje smo i što smo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će stvarno veliki izazov za Hrvatsku, ne samo za braniče. Danas utakmice pobjeđuje cijela momčad. Ali ne bih se još zamarao time, daleko je još Svjetsko prvenstvo, treba se najprije izboriti za mjesto na izbornikovu popisu, pa onda razmišljati o Nigeriji, Argentini… Ali ako inzistirate, da, nadam se da ću biti dio reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, pa tko ne bi volio igrati na takvom natjecanju, protiv najboljih momčadi i igrača svijeta", iskreno će Mitrović i dodao:

Sreća kao saveznik

"Ma svaka čast Argentini i Messiju, ali mi se nadamo da ćemo im pokvariti planove, da ćemo u Rusiji napraviti veliki rezultat. Messi se možda oprašta, imat će veliki motiv, ali što tek reći za Hrvatsku. Vjerujem da ćemo daleko dogurati, ako budemo igrali kao neke od zadnjih utakmica tome se svakako možemo nadati. I na Euru smo dobro igrali, ali nedostajalo je malo sreće protiv Portugala… Možda nam se sada vrati, siguran sam da će izbornik znati što treba napraviti, kako najbolje pripremiti momčad i da ćemo u Rusiji biti pravi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu protiv Nigerije, uvjeren je Mitrović, Hrvatska će riješiti u svoju korist, a o tom afričkom suparniku kaže 'da puno toga baziraju na fiziku, da su sigurno brzi i okretni, sigurno i kvalitetni kada su izborili Rusiju'. Island je 'stari' suparnik, a Mitrović je uvjeren da protiv momčadi koja se u kvalifikacijama smjestila na prvo mjesto skupine u kojoj je bila i Hrvatska 'sigurno nećemo više raditi iste pogreške koje su nas znale koštati'.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo