LJUBAV SE MJERI KILOMETRIMA /

Boysi nakon godinu dana u Europi, Jakirović ima gostujuću euro premijeru pred njima: 'Nedostajali su nam'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Boysi su se zaputili u daleki Baku. Ovo im je prvo euro gostovanje nakon godinu dana zabrane

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

28.8.2024.
8:39
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Bad Blue Boysi dočekali su nakon godinu dana zabrane i prvo euro gostovanje. Večeras će od 18.45 u dalekom Bakuu biti opet podrška Dinamu na jednoj europskoj utakmici.

LIGA NACIJA: Utakmice hrvatske reprezentacije gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOŠAO JE TAJ DAN /

Dinamo igra povijesnu utakmicu za Ligu prvaka: 'Plavi se ne znaju i ne smiju samo braniti'

Image
DOŠAO JE TAJ DAN /

Dinamo igra povijesnu utakmicu za Ligu prvaka: 'Plavi se ne znaju i ne smiju samo braniti'

UEFA je zbog nereda Bad Blue Boysa u Ateni prošlog ljeta kaznila Dinamo s godinu dana igranja u euopskim natjecanjima bez prisustva vlastitih navijača. Najžešći navijači Dinama strpljivo su to odradili.

Bilo im je teško gledati Dinamo putem TV-a, ali izdržali su. Sad je konačno došlo vrijeme da puste svoje glasnice i pokažu snagu po Europi. Zanimljivo, ali Sergej Jakirović još nije vodio jednu euro utakmicu na gostovanju pred Bad Blue Boysima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je nedavno na pressici kako mu je to nedostajalo, jer u HNL-u itekako on i njegovi igrači imaju bezrevnu podršku navijačkog puka...

"Nedostajao nam je taj njihov huk. Ponekad naši navijači znaju nadglasati i domaće", istaknuo je strateg Dinama.

Podsjetimo, neredi su se dogodili prošle godine prije utakmice pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama. BBB-i su otišli u Atenu iako je UEFA zabranila dolazak na stadion gostujućim navijačima na obje utakmice grčkog i hrvatskog prvaka.

Boysi su se oglušili na to, prešli pola Europe, stigli u Atenu i u Nea Filadelfiji pokraj AEK-ovog stadiona, u atenskom kvartu koji nije za zezanciju, izveli navijačku akciju kojom su osramotili Original 21, ultrase AEK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Jurić/PIXSELL

Grafit osvajanje BBB-ovaca atenskog kvarta Nea Filadelfije. Boysi su izveli jednu od svojih najvećih akcija u povijesti grupe, došavši u Atenu uoči utakmica Dinama i AEK-a, na kojoj nisu trebali ni biti, te porazili Original 21, ultrase AEK-a na njihovom tlu, kod njihovog stadiona.

Završilo je, nažalost, tragedijom u kojoj je Grk slučajno u panici probo oštrim predmetom drugog navijača AEK-a kojeg nije prepoznao, u trenutku bježanja pred naletom ekipe BBB-ovaca-

Michalis Katsouris preminuo je od zadobivenih ozljeda, a sve je završilo višemjesečnim utamničenjem 100-tinjak BBB-ovaca po grčkim zatvorima i optužbama da su to oni napravili, a nisu. Na kraju su pušteni jer je istina izašla na vidjelo i ekipa se vratila svojim kućama. Ali, grčke vlasti se u tom slučaju nisu proslavile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Lomiš ga, a on se ne da: 'Kontinuitet tradicije Građanskog i Dinama najbolje se vidi kroz navijače'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo