BOSANSKI NOVINAR PODIGAO PRAŠINU ZBOG PROSINEČKOG: / 'Utrka za izbornika pretvorena je u nacionalistički vašar'

Image

Nogometni savez Bosne i Hercegovine u četvrtak bi konačno trebao objavili odluku o tome tko će biti novi izbornik i naslijediti Mehmeda Baždarevića na toj poziciji.

3.1.2018.
17:50
VOYO logo

Nakon višetjednih pregovora i traženja rješenje dva su se imena našla u najužem krugu kandidata za izbornika BiH.. Jedan od njih je Amar Osim, sin slavnog Ivice Osima, i nekadašnji hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki. Uoči objave konačne odluke dio bosanskohercegovačkih medija žestoko se obrušio na mogućnost da legendarni veznjak Zvezde i Dinama preuzme kormilo reprezentacije.

Image
KANDIDATURA PROSINEČKOG UZBURKALA DUHOVE U SUSJEDSTVU: /

'Hoće li se sastav reprezentacije BiH krojiti u Zagrebu i Beogradu?!'

Image
KANDIDATURA PROSINEČKOG UZBURKALA DUHOVE U SUSJEDSTVU: /

'Hoće li se sastav reprezentacije BiH krojiti u Zagrebu i Beogradu?!'

"Uz izbornika iz Beograda i Zagreba, a još gore i iz Beograda i iz Zagreba dolazi kompletna hrvatska i srbijanska menadžerska, medijska i na kraju ekonomska mašinerija. Ne treba ni sumnjati da će se talentirani grijač klupe beogradske Zvezde ili zagrebačkog Dinama vrlo brzo sjetiti svog djede iz Trebinja te kako nije imao mjesta u reprezentacije zemlje u kojoj je rođen, pa će obući bih dres i s ponosom braniti žuto-plave boje dok ne podigne svoju cijenu”, objavljeno je među ostalima u tekstu na portalu Sportsport.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Amar spremniji od Prosinečkog'

Prema navodima Dnevnog avaza aktualni i bivši reprezentativci opredijelili su se za Osima.

"Posao izbornika BiH je kao da te bace u džunglu da se boriš s majmunima i Indijancima. Amar je spremniji na to od Prosinečkog”, mišljenje je bivšeg reprezentativca Ninoslav Milenković, samo jedno od još sedam navedenih koji idu u smjeru Amara Osima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovakve istupe žestoko je reagirao Omar Tipura, novinar portala Klix.ba. On se u komentaru zapitao 'Kako smo se potrudili da potragu za izbornikom pretvorimo u nacionalistički vašar?'.

Žestoka reakcija

"Javnost u BiH se, dakle, uglavnom bavi svim onim što nije vezano za zeleni teren. Javnost na sve moguće napore pokušava kazati tko izbornik ne smije biti, a ne tko je najbolje rješenje. Amar Osim je Ivičin sin, a Robert Prosinečki je dokaz da ne cijenimo svoje. O terenu skoro ništa. A tamo se bitke dobivaju ili gube", piše Tipura i nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takvim načinom, mijenjajući kontekste, mijenjajući vrijednosti, sve greške koje je pravio Savez koji je sistemom izbora izbornika dopustio da se priča ovako piše, zajedno sa svim medijskim pokušajima da se jedan kandidat približi izborničkoj funkciji, a drugi udalji, cijela utrka za izbornika pretvorena je u nacionalistički vašar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Robert Prosinečki postao stranac, a usput i Hrvat koji kvari posao domaćim trenerima i koji pokazuje kako u ovoj zemlji, koju, nota bene, čine tri konstitutivna naroda Bošnjaci, Hrvati i Srbi, niko ne zna cijeniti svoje", navodi se u tekstu.

"I sad, ovi kojima ne smeta što je Amar Ivičin, a smeta im što je Robert Hrvat iz Hrvatske, podsjećaju da je Robert - Hrvat iz Hrvatske. A ovi kojima ne smeta što je Robert Hrvat iz Hrvatske, a smeta im što je Amar Ivičin, podsjećaju da je Amar Ivičin. I to je, kao, neki problem. Veliki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad tako tražimo novog izbornika, onda se dogodi da nam se smiju mediji iz regije, kad vide kako računamo tko za koga glasa. Zapravo, odakle dolazi onaj koji glasa i odakle dolazi onaj za kojeg se glasalo", stoji među ostalim u tekstu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo