Životna bitka velikana: Vratio se iz ponora i pobijedio leukemiju

Bivši bugarski nogometni reprezentativac Stilijan Petrov (35) ponovo se vratio aktivnom igranju nogometa.

6.10.2014.
18:33
VOYO logo

Petrov je povlačenje iz profesionalnog nogometa objavio u svibnju 2013. godine, ali nedavno je upisao tri nastupa za amatersku englesku momčad Wychall Wanderersa iz Solihulla u okrugu West Midlands i pritom postigao jedan gol.

"Dobro se zabavljam i riječ je o jako natjecateljskim utakmicama. Zaista je lijepo biti tamo na terenu i igrati pravu utakmicu. Znam da sam daleko od prave forme, ali idem polako pa dokle dođem", izjavio je Petrov za Birmingham Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je u redu, da kucnem o drvo. Još mi je ostala samo tromjesečna terapija tabletama i to bi moglo biti to. Na steroidima sam do siječnja", dodao je čovjek koji je tijekom klupske karijere branio boje sofijskog CSKA, Celtica i Aston Ville, a u dresu bugarske reprezentacije je upisao 106 nastupa i zabio 8 golova.

//www.youtube.com/embed/4zPN-s5pof0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je godine Petrov dobivao nevjerojatnu podršku od navijača Celtica koji su mu svaku utakmicu u 19. minuti pljeskali. Naime, upravo je dres s brojem 19 Petrov nosio u slavnom klubu iz Glasgowa.

Teško je procijeniti kakve su šanse Petrova, čija je bolest trenutno u stanju remisije, za povratak profesionalnom nogometu i hoće li se to ikada dogoditi, ali nema sumnje da bi ga u Celticu i Aston Villi dočekali raširenih ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo