Borba s vremenom: Hoće li stadion biti gotov u srijedu?

'U nedjelju poslijepodne dolazi zadnja pošiljka trave, krenule su i preostale sjedalice iz Turske', kaže direktor stadiona Miljenko Sakoman, ali i stalno gleda na sat: 'Ima još jako puno posla'.

10.7.2011.
12:22
VOYO logo

Radnici na Maksimiru rade dan i noć, ali borba s vremenom kao da je tek sada počela. Kad dođete na stadion, imate što vidjeti, dojam je da radovi jako brzo napreduju, ali ipak sve neće biti gotovo u nedjelju, po najavama.

Novi rok je srijeda, jer sve mora biti spremno za utakmicu s Neftchijem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvana to tako izgleda, ali ima još jako puno posla i u jednom trenutku sam čak bio skeptičan, no sad ipak mislim da ćemo stići sve završiti na vrijeme", kaže direktor stadiona Miljenko Sakoman.

Krenula je i zadnja trava prema Zagrebu, u nedjelju bi oko 17 sati trebala biti u Maksimiru. Riječ o još 266 četvornih metara, što je doista malo, jer već je 7600 četvornih metara postavljeno. Iz Turske su krenula dva tegljača sa sjedalicama, posljednjima koje još treba postaviti na južnu, te gornje etaže sjeverne i zapadne tribine. U nedjelju bi i oni trebali doći, tribine su spremne za njihovu montažu, rupe izbušene i to će biti brzo gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U subotu smo betonirali oštećenja na atletskoj stazi, to se mora sušiti 24 sata, nakon toga na nju ćemo položiti plavu umjetnu travu, vjerojatno navečer u ponedjeljak ili u utorak ujutro. Polažemo umjetnu zelenu travu uza samo igralište po kojoj se kreću suci. Stigao je i prvi od četiri sanitarna kontejnera koji će biti ispod zapadne tribine", izvijestio je Sakoman.

I stalno pogledavao na sat. Jer, vrijeme ide, utakmica je u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107080868006 arti-201107050896006 arti-201107070994006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo