Spomenimo da je Nizozemac već dva puta sudio Dinamu

Krovna europska nogometna organizacija, UEFA, odredila je tko će suditi četvrtfinalne utakmice Europa lige, a to znači da sada znamo tko će dijeliti pravdu u srazu Villarreala i Dinama.

UEFA je odradila za glavnog suca utakmice Dinama i Villarreala, Nizozemca Dannyja Makkeliea. Makkelie je na FIFA-inoj listi još od 2011. godine, a prošle je sezone sudio finale Europa lige između Intera i Seville, koje je završilo s 3:2 za Španjolce.

Međutim, Makkelie je nedavno bio u središtu pozornosti zbog pogreške na utakmici Srbije i Portugala u kvalifikacijama za SP 2022. To je onaj pogodak Cristiana Ronalda kod rezultata 2:2 koji je poništen jer sudac nije vidio da je lopta prešla gol-liniju.

Sudac nije imao na raspolaganju tehnologiju koja bi mu omogućila provjeru gola i donio je odluku prema svom instinktu. Ronaldo je zbog toga podivljao i bacio kapetansku traku na teren te je ljutito otišao u svlačionicu. Nadamo se samo da neće biti takvih pogrešaka na utakmici Dinama.

Inače, spomenimo da je Nizozemac već dva puta sudio Dinamu. Prvi put 2013. godine u Moldaviji protiv Sheriffa kada je Dinamo slavio s 3:0, a onda i godinu dana kasnije protiv Aalborga u trećem pretkolu Lige prvaka kada su "modri" slavili s 1:0.

Villarrealu je sudio samo jednom 2017. godine u Europa ligi protiv Rome i tada su Španjolci izgubili s 4:0.

Dinamo je u prvoj utakmici s Villarrealom izgubio na svom terenu s 1:0, a sada će u gostima tražiti novu senzaciju, nadamo se uz dobro i pošteno suđenje.