TALIJANI ZNAJU /

Bobanu se sprema novo radno okruženje? Mediji ga vežu uz talijanskog velikana

Image
Foto: Alamy, Marco Canoniero / Alamy / Profimedia

Boban je također bio blizak suradnik predsjednika UEFA-e, Aleksandera Čeferina, no upravo je ta suradnja rezultirala njegovim odlaskom iz UEFA-e

23.9.2024.
11:30
Alamy, Marco Canoniero / Alamy / Profimedia
VOYO logo

Talijanski mediji zaokupljeni su temom novog izvršnog direktora Rome, a navode nekoliko imena koja su u igri za poziciju. Među kandidatima su bivši predsjednik Uprave Rome i nekadašnji direktor Milana, Umberto Gandini , zatim potpredsjednik UEFA-e, Zbigniew Boniek, no najveću pažnju izaziva ime Zvonimira Bobana kojeg Talijani opisuju kao "međunarodno prepoznatljivog stručnjaka visokog kalibra."

Image
STRAŠNE SCENE /

Bečki derbi pretvoren u bojno bolje: Navijači stvorili nered, bilo je onesviještenih

Image
STRAŠNE SCENE /

Bečki derbi pretvoren u bojno bolje: Navijači stvorili nered, bilo je onesviještenih

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije, nakon što je okončao bogatu igračku karijeru, obnašao je funkciju glavnog tajnika u FIFA-i, a zatim i poziciju sportskog direktora u Milanu. Boban je također bio blizak suradnik predsjednika UEFA-e, Aleksandera Čeferina, no upravo je ta suradnja rezultirala njegovim odlaskom iz UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto izvršnog direktora Rome oslobodilo se nakon odlaska Grkinje Line Souloukou. Njeno povlačenje uslijedilo je nakon što je, navodno, imala ključnu ulogu u smjeni Danielea De Rossija. Souloukou je ubrzo nakon toga i sama podnijela ostavku, prema izvještajima, zbog intenzivnog pritiska javnosti i prijetnji navijača.

Ivan Jurić ostvario je pobjednički debi na klupi Rome, svladavši do tada neporaženi Udinese s uvjerljivih 3-0. Nakon pobjede nad Udineseom, Jurić je komentirao odlazak Souloukou i rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doznao sam gledajući Sky Sports dok sam bio na ručku. Tužno je to zbog toga što je došlo do obiteljskog problema. Djeca su uvijek na prvom mjestu i ovo je stvarno težak trenutak za nju."

Zatim je dodao: "Naš fokus mora ostati na treninzima i nogometu, kako bismo navijačima donijeli uspjehe koje će moći slaviti. Ostale stvari nisu u našim rukama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo