BOBAN POTVRDIO ZLOGLASNU PRIČU O SVOM MILANU: / 'Niti ja u to nisam vjerovao, ali istina je. I događa se u najgore vrijeme'

Image
Foto: Profimedia

'Najgore je što se ovaj destabilizirajući trenutak događa tijekom trenutka kada momčad napreduje'

29.2.2020.
10:47
Profimedia
VOYO logo

Ono o čemu se govori već nekoliko tjedana, ali samo u sferi spekulacija i neslužbeno, sada je vjerojatno dobilo svoju potvrdu. Naime, u Milanu je došlo do raskola na ključnim upravljačkim pozicijama. Direktor Ivan Gazidis je s jedne strane, a Zvonimir Boban i Paolo Maldini s druge strane.

Image
BOBAN OTKRIO DO SADA NEPOZNATI DETALJ O IBRAHIMOVIĆU: /

'Nazvao me na Badnjak kasno navečer....'

Image
BOBAN OTKRIO DO SADA NEPOZNATI DETALJ O IBRAHIMOVIĆU: /

'Nazvao me na Badnjak kasno navečer....'

Kako piše Gazzetta dello Sport, Gazidis već neko vrijeme radi iza leđa legendama Milana, jer njihove strategije i načini upravljanja klubom ne idu u istom smjeru. Gazidis je tako dogovarao s njemačkim operativcem Ralfom Rangnickom preuzimanje Milana već od sljedećeg ljeta, a da za to Boban i Maldini nisu znali. Dolaskom Rangnicka ukinule bi se funkcije Bobana i Maldinija, a Nijemac bi imao potpunu kontrolu nad svim pa čak se spominjalo da bi jedno vrijeme i trenirao momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia
Image
Foto: Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia

Paolo Maldini AC Milan Technical Director and Zvonomir Boban Chief Football Officer pictured during the Serie A match at Stadio Mario Rigamonti, Brecsia. Picture date: 24th January 2020. Picture credit should read: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images, Image: 494701479, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTIONS: Use subject to restrictions. Editorial use only. Book and magazine sales permitted providing not solely devoted to any one team / player / match. No commercial use. Call +44 (0)1158 447447 for further information., Model Release: no, Credit line:

Destabilizacija Milana

Da su te zloglasne priče zapravo možda i istinite, kao i da se događaju u najgore vrijeme kada je klubu konačno krenulo, potvrdio je Zvonimir Boban u razgovoru za Gazzettu.

"Sve do prije nekoliko dana mislio sam da su priče o dvjema dušama unutar kluba neistina usprkos različitostima u kulturama kao i razlici u strastvenosti oko kluba. Činjenica da pričamo o ovome svakako nije dobra. Najgore je što se ovaj destabilizirajući trenutak događa tijekom trenutka kada momčad napreduje i možete vidjeti naporan rad Stefana Piolija. Ne dati nam niti upozorenje je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način ili barem ne ono čega se mi sjećamo", rekao je Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Alamy, Marco Canoniero / Alamy / Profimedia
Image
Foto: Alamy, Marco Canoniero / Alamy / Profimedia

Profimedia,

Što će biti s klubom

Postoje li šanse da se Gazidis i oni pomire ili nađu kompromis?

"Onako kako ja to vidim, jedinstvo je dijeljenje i poštovanje. Treba nam takav pristup. Pričali smo s Gazidisom i podhitno nam treba sastanak s vlasništvom kluba. Oni moraju biti jasni oko budžeta i oko svojih ciljeva. Iako smo skresali plaće i dalje ne znamo s koliko novca raspolažemo za ljeto. Napravili smo što je od nas traženo. U šuštini, trebamo poštovati potrebe kluba i balansiranja financija dok vlasnici moraju poštovati to da ostave sportske rezultate onima koji predstavljaju povijest i vrijednosti velikog kluba", smatra Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što sada čeka Milan?

"Znamo da ne gledamo Milan koji smo gledali u naše vrijeme, no mora postojati neka prava ambicija zbog koje sanjaš. Moramo završiti sezonu i viditi gdje smo, no ovo je već sad drukčija momčad. Ne kažem da moramo osvojiti sljedeće sezone, ali morali bi se barem opasno boriti sa svakom momčadi u Italiji", završio je Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo