Savjetnik predsjednika Fife / Boban iz Sarajeva: 'Nisam gledao Zvezdu, jako sam ponosan čovjek i volim svoju domovinu'

Image
Foto: PIXSELL

'Hrvatska bi na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u polufinalu sigurno prošla Francuze da je Robi Prosinečki mogao igrati', rekao je Boban

20.11.2018.
17:24
PIXSELL
VOYO logo

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša, legendarni brončani Vatreni Zvone Boban poslovno je, u funkciji savjetnika predsjednika Fife, posjetio Sarajevo.

Boban je u prijestolnici Bosne i Hercegovine dočekan s oduševljenjem, a u intervjuu za portal Sportsport.ba progovorio je o koječemu, pa i o Dinamovom uspjehu u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao neko tko je dijete Dinama i čovjek koji je dvije godine proveo u internatu ispod zapadne tribine, što drugo mogu osjećati. Napokon će ekipa prezimiti u Europi, skinuli smo prokletstvo i osjećam ponos svakako, a Zvezda... Nisam gledao utakmice kvalifikacija, samo ovaj meč protiv Liverpoola i to je bilo veliko iznenađenje. Znate, svašta se dešavalo, ja sam vrlo ponosan čovjek, ja najviše volim svoju domovinu Hrvatsku, ali ipak svi mi pripadao jednom zajedničkom jezičkom aparatu, trebali bi se razumijeti", rekao je Boban.

Boban je za talijanski Milan igrao u slavnim danima, no klub se u posljednje vrijeme ne može pohvaliti dobrim rezultatima. Evo što na to kaže legendarna hrvatska "desetka":
"Prošao je klub kroz jedan turbulentan period, ali ja vjerujem da će se ubzo vratiti na veliku scenu. To uvjerenje zasnivam na činjenici da su tu sada Leonardo i Kaka. Ja sada kada pogledam nogometne prilike, ispada da je Milan neki bezvezan klub, ali pored Real Madrida to je najveći klub na svijetu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za bosanskohercegovački portal prokomentirao je i uspjehe njihove reprezentacije koja je doživjela preporod pod Robertom Prosinečkim.

"Predsjednik je pogodio s Prosinečkim. Uspjeh koji je napravljen u Ligi nacija trebao bi pomoći da se skine etiketu male reprezentacije. Reprezentacija BiH je doživjela svojevrsnu transformaciju i nije lako na početku, ima tu grešaka u igri, ali mislim da je stvoren jedan sjajan duh i da će to u budućnosti donijeti s Robijem dobitak, da ćete svi biti s njim sretni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svojim igračkim danima s Prosinečkim imao je također što za dodati. Rekao je da bi Hrvatska na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u polufinalu sigurno prošla Francuze da je Robi mogao igrati.

Od svih utakmica koje je odigrao u svojoj blistavoj nogometnoj karijeri, Zvone Boban je kao najbolju istaknuo utakmicu protiv Bosne i Hercegovine 1997. godine koju je Hrvatska, kako je priznao u intervjuu, trebala izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, Boban je u Sarajevu dočekan kao istinska zvijezda je je dan proveo uglavnom fotografirajući se s obožavateljima.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo