BLISKI PRIJATELJ PROGOVORIO O SCHUMACHEROVOM STANJU: / 'Taksisti, recepcioneri, konobari... Svi me pitaju isto'

Image
Foto: AFP

Michael Schumacher je primljen u Kuću slavnih FIA-e, a na svečanom otvaranju je bilo vrlo emotivno.

6.12.2017.
14:17
AFP
VOYO logo

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) otvorila je u utorak navečer u Parizu Kuću slavnih, a među prvim primljenima je i statistički najuspješniji vozač u povijesti Formule 1 Michael Schumacher. Tijekom otovrenja je o svome bliskom prijatelju i nekadašnjem suradniku govorio predsjednik FIA-e Jean Todt, priznavši da su mu ovakvi trenuci posebno bolni.

'Borba se nastavlja'

Michael Schumacher stradao je prije gotovo četiri godine u skijaškoj nesreći u francuskom Meribelu, zadobivši teške ozljede glave. Nakon više operacija i nekoliko mjeseci provedenih u induciranoj komi 48-godišnji Nijemac se od rujna 2014. oporavlja u obiteljskoj vili u Švicarskoj, a o njegovu se stanju jako malo zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad pričam s bilo kim, taksistom, recepcionerom, službenikom na aerodromu ili konobarom u restoranu, čim ljudi saznaju da radim u Formuli 1, postave mi pitanje - kako je Michael Schumacher? Michael nam svima nedostaje. Još uvijek se bori. Sretan sam što je njegova menadžerica Sabine Kehm došla u Pariz. Pozvao sam i njegova sina Micka, ali on je na testiranjima u Španjoslkoj, a Michaelov supruga Corinna je u SAD-u. Borba se nastavlja. Michael je posebna osoba, ne samo za autosport. Puno mi znači, on je moj prijatelj", emotivno je ispričao Todt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurna sam da bi Michael volio biti ovdje. Uvijek je cijenio sve u ovom sportu i osjećao bi veliku čast zbog ovoga", rekla je Kehm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo