Blijedi Hajduk uspio zabiti nakon četiri utakmice

Kompletirano je treće kolo Prve HNL. Na Poljudu je Hajduk teškom mukom pobijedio Rijeku 2:1, a istim je rezultatom Zadar slavio u Varaždinu. Split je u Karlovcu upisao pobjedu od 3:1.

8.8.2011.
0:17
VOYO logo

Hajduk je nakon tri poraza zaredom ipak došao do pobjedu, u Poljudu je s 2:1 (1:0) pobijeđena Rijeka, ali nije to bila partija koje će se Balakov rado sjećati. U trenucima kada počela nazirati priča o tromom, beskrvnom i slabom Hajduku, jer tako je prvih 25 minuta izgledala momčad Krasimira Balakova, odnekud je izniknuo Ruben Lima.

Portugacu je dosadilo gledati učmalost Anasa Sharbinija, ubacio se, uputio odličan centaršut, a Ante Vukušić je zatresao Lisjakovu mrežu i doveo Hajduk u vodstvo od 1:0. Vukušićev gol bila je prva prava opasnost za Riječane. U 33. minuti vidjeli smo bratsku akciju, Ahmad je izbacio Anas, koji je izašao sam pred Lisjaka, pokušao ga prebaciti, ali Rijekin vratar spretno je reagirao, ostavio svoju momčad u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer, da je tada Hajduk poveo s 2:0 poljudska priča bila bi završena. Inače, Balakov je opet izmiksao postavu, ovaj put u prvih jedanaest upali su Kukoč i Ahmad Sharbini. Kukoč je do dvoboja s Rijekom za bijele odigrao šest minuta, a na desnom krilu nikada nije igrao u životu. Ahmadu je, pak, u posljednjih 400 dana, ovo bilo tek pet put da je starter u prvenstvu.

Na klupi su se našli Tomasov, Brkljača i Vuković...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je ozlijeđenog Vukušića zamijenio Vuković i za malo u 48. minuti bio neprecizan nakon još jednog odličnog ubačaja Lime. U 66. minuti Rijeka je umalo poravnala. Pilčić se poigrao s Maločom, Inoha je zakasnio, a njegov lob je na Hajdukovu sreću odsjeo na vratnici. Splićani su se tim trenucima totalno raspali, Subašić je u 70. minuti jedva obranio udarac Čuline.

Momčad Alena Horvata namirisala je krv, ali nije imala dovoljno snage za poravnanje. Andrić je, činilo se, u 78. minuti, nakon kornera Tomasova, pogodio za 2:0 i riješio utakmicu, ali Rijeka se nije dala. Švrljuga je u 82. minuti smanjio, jurišala je i po 2:2, ali bodovi su na kraju ipak ostali u Splitu.

Tri boda će se pisati, Hajduk je pobjedio Rijeku s 2:1 (1:0). Bila je to pobjeda koja će se brzo zaboraviti, bijeli su bili slabi, ali nakon tri poraza zaredom bodovi su jedino bitni za Splićane. Nakon tri utakmice suše Splićani su i zabili, golove su dali Vukušić u 26. minuti i Andrić u 78. minuti.

"Najvažnije je da smo pobjedili, da smo uzeli tri boda. Znali smo da će biti teško, ovo nam šesta utakmica u dva tjedna, a to je ritam na kojeg naši igrači nisu navikli. Vidjelo se da nam treba još rada. Sada je najvažnije da se malo odmorimo, da mirno analiziramo sve i da idemo dalje s pozitivnom snagom. Nije bilo straha, bez obzira na tri poraza. Ne bojim se, onaj tko se boji ne treba se baviti nogometom", rekao je Balakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je bijele držala u konopcima sredinom drugog dijela, Balakov je zbog toga na travnjak poslao Brkljaču, ali sve zajedno to nije izgledalo dobro.

"Znao sam da nam treba još rada, sada sam se opet uvjerio u to. Ali, ovo je bilo psihološki teška utakmica, šteta što nismo prednost od 1:0 realizirali. Naš pad u drugom dijelu je posljedica umora, to je Rijeka osjetila", kaže Balakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet je izostao konkretniji učinak Anasa Sharbinija.

"Anas radi dobro, neću ga mijenjati. Jednostavno, čekam da eksplodira, imam povjerenje u njega", kazao je Balakov kojeg su posebno zadovoljili Andrić i Lima.

Nakon ispadanja iz Europske lige, nogometaši Varaždina u susretu protiv Zadra tražili su prve ovosezonske prvenstvene bodove. Unatoč brojnim prilikama Varaždinaca, gosti dolaze do prednosti u 30. minuti zahvaljujući pogotku Santinija. Isti je igrač samo četiri minute kasnije povećao prednost na 2:0.

Zadar je od 44. minute igrao s igračem manje nakon isključenja Jonjića. Varaždinci brojčanu prednost iskorištavaju tek ulaskom Davora Vugrinca, koji u 74. minuti smanjuje zaostatak na 2:1. To je bio 123. Vugin pogodak u HNL. Nedostaju mu još četiri da prestigne rekordera Igora Cvitanovića (126 pogodaka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Furiozni Split lako je prošao kroz Karlovac (3:1).

Vezani članci:

arti-201108070065006 arti-201108050322006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo