ČEKA NAS NAELEKTRIZIRANI DERBI / Bjelica, vrlo hrabro, najavio pobjedu na Poljudu. Trener Hajduka vrlo oprezan: 'Liga ne završava sutra'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nenad Bjelica ulazi u utakmicu veoma motiviran i jurit će pobjedu

24.7.2021.
20:44
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U nedjelju od 21 sat na Poljudu, u sklopu drugog kola, igra se veliki derbi Prve HNL između Hajduka i Osijeka. Osijek u Split stiže nakon teške utakmice s Pogonom (0:0) u Konferencijskoj ligi, dok Hajduk ulazi u utakmicu nošen velikom pobjedom nad Tobolom i sjajnom atmosferom koju su navijači priredili na utakmici Konferencijske lige u četvrtak.

Nenad Bjelica ulazi u utakmicu veoma motiviran i jurit će pobjedu. "Još smo svi malo umorni. Utakmica je kasno završila, nismo puno spavali. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo do nedjelje navečer i budemo spremni za utakmicu. Svjesni smo da ono što smo odigrali u Poljskoj nije naš nivo. Sigurno da ćemo protiv Hajduka pokazati bolju igru", rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je malo nahvalio Hajduk. "Doveli su puno značajnih igrača, pokazali su kvalitetu u europskoj utakmici. Pokušat će nas pobijediti uz pomoć navijača koji će im biti vjetar u leđa. Mi imamo isti cilj kao i uvijek, vratiti se u Osijek s tri boda, ali znamo da će biti teško. Vjerujemo u sebe", kaže trener.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ide po pobjedu

Bjelica još uvijek, kao trener Osijeka, ne zna za poraz od Hajduka, ali to mu ništa ne znači. "Statistike su samo statistike. Brzo se zaboravljaju pozitivne statistike ako se ne nastavi pobjeđivati. Vjerujem da će naših 11 igrača na terenu i onih devet na klupi napraviti sve da se utakmica dobije", veli Bjelica i naglašava kako da će vratiti tri boda u Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se promjena tiče, vidjet ćemo kako će teći oporavak onih koji su igrali protiv Pogona i hoće li se netko u međuvremenu nametnuti. Puno puta smo rekli da imamo širok kadar, imamo dovoljnu kvalitetu da se potučemo sa svakim. Vjerujem da ćemo biti na visokom nivou i vratiti se u Osijek s nova tri boda", rekao je Bjelica.

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

'Znamo da su jaki'

Trener Hajduka, Jens Gustafsson, je bio nešto oprezniji s izjavama. "Osjećamo inspiraciju. Znamo da nas čeka velika utakmica, svi pričaju o njoj. Izgradili smo samopouzdanje pobjedom protiv Tobola", rekao je Gustafsson i zatim otkrio da ne zna hoće li mladi Stipe Biuk biti spreman za utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako će biti drugačije nego protiv Tobola. "Drukčije su to utakmice. Moramo biti zadovoljni s izdanjem i pobjedom protiv Tobola. Očekujem tešku, fizički zahtjevnu utakmicu. Oni rade jako dobro kao momčad. Želimo igrati svoju igru, nametnuti svoj stil. Znamo da je Osijek bio jako dobar prošle sezone i da su sačuvali skoro cijelu momčad", rekao je Šveđanin.

Je li uspio skautirati Osijek? "Gledao sam nekoliko utakmica, a moj stožer je odgledao puno više. Oni sigurno znaju više o Osijeku od mene. Koristimo cijeli stožer kako bismo se pripremili za utakmicu", veli trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Liga ne završava sutra''

Protiv Lokomotive nije bilo dobro, ali trener tvrdi da neće biti smak svijeta ako ne pobijede Osijek.

"Svaka utakmica je važna kada igraš, treniraš ili navijaš za Hajduk. Ako pobijedimo Osijek, nećemo osvojiti četiri boda. Svaka utakmica u prvenstvu nosi tri boda. Liga je duga. Neće završiti sutra. Moramo nastaviti s radom bez obzira na to što se dogodi sutra. Potpuno je krivo razmišljanje da je sezona gotova ako se sutra izgubi", kaže trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ima za reći navijačima? "Vidio sam protiv Tobola što navijači znače ovom klubu. Borit ćemo se za njih svaku utakmicu, kako bi oni vidjeli da činimo sve za pobjedu. Oni su igrač više za nas", zaključio je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo