BJELICA SVOG OMILJENOG IGRAČA PRODAO PROSINEČKOM: / Dinamo ostao bez svestranog operativca i to na kritičnoj poziciji

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Našao se na popisu igrača za otpis, premda je ove sezone skupio 17 nastupa te gol i dvije asistencije

11.1.2020.
10:52
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prvi izlazni transfer Dinama ove sezone, dakle posudbe u ovo ne računamo, obavio je polivalentni bočni igrač Mario Šitum. Dinamo je 27-godišnjeg beka prodao Robertu Prosinečkom u turski Kayserispor. Svestrani Šitum vrijedi oko 800 tisuća eura pa je transfer vjerojatno bio tu negdje oko tog iznosa, konkretni detalji oko transfera za sada nam nisu poznati.

Inače, Šitum je bio jedan od najomiljenijih igrača trenera Nenada Bjelice. Vodio ga je u Speziji 2014./15., zatim u Legiji u sezoni 2017./18., a na koncu ga je doveo i u Dinamo kada je došao. Bjelica je Šituma koristio na čak četiri pozicije, obje krilne i obje bekovske, pa je se za ovog igrača zaista može reći da je svestran, kao i da je bio pravi operativac Nenada Bjelice jer je pristajao obavljati baš sve zadatke koje mu ovaj daje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

18.12.2019., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski telekom Prva liga, 6 kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Mario Situm. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Kritična pozicija

Nažalost, Šitum se našao na popisu igrača za otpis, premda je ove sezone skupio 17 nastupa te gol i dvije asistencije. No, Bjelici više ne treba toliki roster igrača jer na proljeće neće igrati u Europi, pa se mora riještiti suvišnih igrača. Odlaskom Marija Šituma, Bjelica je odlučio povući Sadegha Moharramija iz Lokomotive kako bi popunio prazninu nastalu na poziciji desnog beka jer je ranije pričuvni Ivo Pinto poslan na posudbu u portugalski Famalicao, pa je Dinamo spao samo na Petra Stojanovića.

Šitum je, inače, četvrti igrač koji je ove zime napustio svlačionicu Dinama. Rekli smo, Pinto je otišao u Portugal, Marko Lešković je priključen Lokomotivi, a vratar Dinko Horkaš je na kaljenju u Zrinjskom. Trend odlazaka mogao bi se samo nastaviti jer čistka je već, indirektno, najavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo