BJELICA ŠPANJOLCIMA OTKRIO ŠTO MU SE ZAPRAVO DOGODILO U DINAMU: / Jedna stvar mu i dalje nije logična

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Španjolce je zanimalo kako to da je Bjelica otišao iz Dinama, a radio je odličan posao, pogotovo u Europi

24.4.2020.
11:54
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnji trener Dinama, Nenad Bjelica, dao je veliki intervju za ugledni španjolski AS u kojem je otkrio sve detalje razlaza s Dinamom, a govorio je i o svojim planovima u budućnosti.

Španjolce je zanimalo kako to da je Bjelica otišao iz Dinama, a radio je odličan posao, pogotovo u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi to logično jer smo postigli stvari koje se u klubu nisu dogodile 50 godina. Ipak, u nogometu sam vidio i gore stvari. Vrijeme će pokazati tko je u pravu. Dao sam sve od sebe, pokušao sam individualno poboljšati momčad i igrače. Imali smo dvije povijesne sezone", rekao je Bjelica.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

09.02.2020.,Zagreb - Stadion Maksimir, 21. kolo Hrvatski telekom Prve HNL: Dinamo - Gorica.Nenad Bjelica

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

O budućnosti i Olmu

Potom je govorio o svojoj budućnosti. "Namjera mi je trenirati u nekim od najjačih svjetskih liga. Mislim da je nakon 13 godina treniranja i 470 utakmica vrijeme za iskorak. Pored hrvatskog jezika, govorim španjolski, talijanski, njemački, engleski i poljski. To mi otvara mnoga vrata", pojašnjava Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali su ga je li ga tko kontaktirao u međuvremenu. "Kada sam trenirao Dinamo, stizale su ponude iz zemalja poput Emirata i Kine, ali novac me ne zanima. Želim pokazati svoju vrijednost u nekim vrhunskim ligama kao što su talijanska, njemačka ili španjolska", kazao je Bjelica.

Dakako, zanimalo ih je i Dani Olmo, Bjeličina najveća zvijezda koja je ove zime otišla u Leipzig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Olmo je možda i najbolji igrač kojeg sam trenirao. U dvije godine razvio se impresivno. Krasna je osoba i rođeni je pobjednik. Iskreno, nisam mislio da će u Njemačku, ali to je njegova odluka. Mislim da bi se u Španjolskoj ili Italiji njegov talent mogao i više vidjeti, no u Bundesligi će se također istaknut. Pronaći će svoj put", smatra Bjelica.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

16.04.2020., Zagreb - Nenad Bjelica sporazumno raskinuo ugovor s GNK Dinamo. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

O Modriću, Rakitiću i Šukeru

Pitali su ga i za Modrića i Rakitića. "Modrić je osvajač Zlatne lopte i nastavlja igrati na dobroj razini. Mislim da ne bi trebao napustiti Madrid. Rakitić je mlađi, ali na istom nivou. Možda ne toliko ove godine, ali za Barcelonu je uvijek bio važan i zaslužio je bolji tretman. Ponekad dođe trener koji ne računa na vas, morate to prihvatiti i pronaći mjesto na kojem ćete više igrati", veli Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu govorio je i Davoru Šukeru, koji je i dalje iznimno popularan i cijenjen u Španjolskoj.

"U Osijeku nismo igrali zajedno, u Španjolskoj smo igrali jedan protiv drugog, a za reprezentaciju zajedno. Davor je predsjednik HNS-a i s njim sam jako dobar prijatelj", zaključio je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo