BJELICA PROZVAO PORTUGALCE, JE LI MALO BOCNUO I DALIĆA? / 'Mi ne plačemo zbog četvorice, a oni plaču zbog jednog igrača'

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo je srušio portugalskog velikana i otvorio vrata četvrtfinala

7.3.2019.
23:01
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama ostvarili su veliku pobjedu nakon što su na Maksimiru slavili protiv portugalskog velikana Benfice 1-0 u prvoj utakmici osmine finala Europske lige.

"Ovaj će nas rezultat držati budnima, a da smo pobijedili 2:0, vjerojatno bi netko od vas već napisao - to je to", rekao je šali je Dinamov trener Nenad Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DINAMU SE SMIJEŠE DODATNI MILIJUNI: /

Izbace li Benficu blagajna hrvatskog prvaka bit će puna do vrha

Image
DINAMU SE SMIJEŠE DODATNI MILIJUNI: /

Izbace li Benficu blagajna hrvatskog prvaka bit će puna do vrha

"Danas je dosta dobro sve izgledalo. Čestitam svojim igračima na dobroj utakmici i zasluženoj pobjedi, a i navijačima na sjajnoj atmosferi, pokazali su da se može navijati i bez incidenata. Danas nam je plan uspio, vidjet ćemo što slijedi. U Lisabonu će biti drukčija utakmica, ali i za nju ćemo se dobro pripremiti i nadam se da ćemo mi biti ti koji ćemo na kraju slaviti", dodao je Bjelica.

Kao što je poznato zbog Uefine kazne nije mogao biti na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu svakoga pobijediti

"Kako sam proživio utakmicu? Bio sam apsolutno miran, imam veliko povjerenje u svoje asistente, odradili su vrhunski posao i tijekom utakmice i u pripremi. Utakmica se priprema od trenutka izvlačenja parova, a ne zadnjih sat vremena. Mislim da smo je dobro pripremili, dobro proučili Benficu, igrači su bili potpuno usredotočeni i disciplinirani. Mi imamo kvalitetu svakoga pobijediti i ako na terenu ispunjavamo ono što smo zacrtali, imamo velike šanse za pobjedu", rekao je trener Dinama.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema gorčine

Upitan je i ostaje li malo gorčine zato što pobjeda nije izraženija jer su Modri propustili puno prilika.

"Gorčine? Nimalo! U pravu ste kad kažete da smo mogli postići još koji pogodak, ali nema nimalo gorčine. To je nogomet, moramo to prihvatiti. Osim toga, ovaj rezultat će nas držati budnima. Da smo pobijedili 2:0, vjerojatno bi netko od vas već napisao „to je to“. Ovako smo posve fokusirani na rad i na sve zadatke. Zadovoljan sam rezultatom i ponosan na igrače zbog svega onoga što su danas pokazali na terenu", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šunjiić i Leovac su bog žutih su kartona otpali za uzvratnu utakmicu. Upitno je tko će ih mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo. U nedjelju nas čeka derbi protiv Rijeke koju također želimo pobijediti. Poslije ćemo se pripremati za Benficu i vidjeti koga imamo na raspolaganju. Na mjestu lijevog beka već je nekoliko utakmica igrao Rrahmani, tu je Musa, a i Šitum može pomoći. U sredini terena su Moro i Gojak koji mogu uskočiti na Šunjićevu poziciju. Naći ćemo neko rješenje, a tko god istrči, pružit će svoj maksimum", rekao je Bjelica. Modri su bili odlični u defenzivnom dijelu igre i Benfica osim akcije u sedmoj minuti, nije stvorila šansu.

Poruka Portugalcima

"Mislim da smo bili perfektni protiv Viktorije Plzeň, ona nam nije stvorila nijednu šansu. Benfica je danas ipak stvorila jednu. Ali, i ovo je bilo blizu perfekcije", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Trener Benfice BrunoLage rekao je da mu je naštetio izlazak HarisaSeferovića zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih komentirao suparničku momčad već samo svoje igrače. Seferović je kvalitetan napadač u sjajnoj formi, ali mi ne „plačemo“ zbog Hajrovića, Ademija, sad ni zbog Šunjića, Leovca... A, oni „plaču“ zbog jednoga. U redu je, imaju dovoljnu kvalitetu zamijeniti Seferovića, a i mi imamo kvalitetu zamijeniti one koji će izostati", naglasio je.

Petković i reprezentacija

Za kraj je upitan je li BrunoPetković ovom utakmicom potvrdio status reprezentativca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mora još ovu uzvratnu odigrati dobro", pomalo je ironično završio trener Dinama.

Kao što je poznato Petković je dobio pretpoziv, a ZlatkoDalić je to obrazložio sljedećim riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je svojim igrama zaslužio pretpoziv. Pokazao kvalitetu i dobre igre, a inače nemamo takav profil napadača, tako da ćemo konačnu odluku donijeti nakon Dinamovih utakmica s Benficom .“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo