BJELICA OSTAO BEZ DVOJCA ZA UTAKMICU SEZONE: / Trener progovorio o najvećem problemu momčadi i proljeću u Europi

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Modri u četvrtak od 21 sat igraju protiv turskog velikana.

19.9.2018.
18:41
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Trener Dinama Nenad Bjelica i veznjak Ivan Šunjić stali su pred novinare uoči prvog kola grupe D UEFA Europske lige protiv Fenerbahčea.

"Odlučio sam tko će igrati utakmicu, međutim imam dva golmana vrhunske kvalitete. Oba naša golmana pokazali su veliku kvalitetu ove sezone i neposredno pred utakmicu ću odlučiti tko će braniti", rekao je na početku Bjelica pa se osvrnuo na suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o vrhunskoj momčadi, s vrhunskim nogometašima, trenerom i vrhunskom tradicijom. Možda nisu imali perfektan početak sezone u turskom prvenstvu, ali to ne znači da nisu vrhunska momčad. S druge strane, mi smo solidno započeli sezonu, zadovoljni smo s 13 utakmica, ali uvijek možemo bolje. Nadamo se da ćemo u sutrašnjoj utakmici pokazati više nego u prošloj europskoj utakmici", dodao je trener Modrih. Potom je progovorio o zdravstvenom stanju svojih igrača.

Bez dvojca

"Leovac i Ademi neće biti spremni za utakmicu, nećemo riskirati s njima jer nisu sto posto spremni. Za mene to nije problem, iz razloga što kad god je Šunjić zamijenio Ademija, odigrao je na vrhunskom nivou, odigrat će i sutra veliku utakmicu", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

"Nedostaci Fenerbahčea? Vidio sam momčad koja ima veliku individualnu kvalitetu, igrače koji mogu u svakom trenutku iznenaditi i riješiti sami utakmicu. Njihovi igrači igrali su na visokom nivou, o momčad koja na listi nema Soldada sve govori. Pokušat ćemo sve eventualne nedostatke iskoristiti u našu korist", kazao je Bjelica pa je dodao kako stručni stožer nije još upoznao igrače s Fenerbahčeom.

"Najvažnija utakmica karijere bila mi je protiv Young Boysa, sada je to protiv Fenerbahčea. Međutim, pripremamo se kao za svaku drugo utakmicu. Sutra imamo sastanak, ručak, poslijepodnevni odmor i utakmicu navečer. I, ja kao trener, i Ivan kao igrač, vjerujem da ćemo do imati još većih utakmica u našim karijerama", izjavio je pa je otkrio na čemu najviše rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi s realizacijom

"Svi koji prate Dinamo uočili su da imamo problem s realizacijom. U prijašnjim utakmicama stvorili smo jako puno šansi, ali nažalost bili smo neefikasni. Pred ovu utakmicu nismo trenirali završnicu, da promijenimo stvari i da igrači budu malo gladniji. Nadam se da će svi naši ofenzivni igrači biti raspoloženiji u odnosu na zadnje utakmice", rekao je Bjelica.

Očekivano svi se pitaju može li ovaj Dinamo dočekati proljeće u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo još napravili ni prvi korak, sutra želimo napraviti taj prvi korak i osvojiti tri boda, ali ni ta tri boda neće biti dovoljna. Imamo dobru momčad, koja je kompaktna, gladna uspjeha, s puno mladih igrača i iskusnih koji ih vode. Imamo i dobru atmosferu u gradu i odličnu u klubu. To su sve preduvjeti za proljeće u europskim natjecanjima. Ali moramo napraviti prvi korak, osvojiti tri boda. Morat ćemo dalje nastaviti raditi i u svakoj idućoj utakmici tražiti tri boda", završio je trener.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Pred Ivanom Šunjićem najveća je utakmica dosadašnje karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća utakmica

"Da, sigurno je ovo najveća utakmica moje karijere. Spreman sam, nemam treme i jedva čekom da počne. Čuli smo da je zanimanje za utakmicom veliko, to je veliki motiv i dodatni impuls za nas. Pun Maksimir nas sve zajedno veseli, izjavio je.

Na riječi Bjelice da je opravdao njegovo povjerenje poručio je da je sigurno to lijepo čuti, no da je na njemu da opravda svaki dan i svaki trening svojim pristupom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo