IGRAJU U ČUDNOM TERMINU / Bjelica i Leovac najavili dosta bizarno otvaranje europske sezone: 'Nismo se baš naspavali, moramo se prilagoditi na travu'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek nije imao sreće s protivnicima kao ostali hrvatski klubovi i otvara eurosezonu na dosta bizaran način

20.7.2022.
20:36
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Osijeka u četvrtak od 18 sati po lokalnom vremenu (14 sati po hrvatskom vremenu) na Astana Areni u Kazahstanu protiv domaćeg Kyzylzhara počinju još jedan europski put. Kao i prošlih sezona želja svih u bijelo-plavom taboru je napraviti sve da cijelu jesen igraju europske utakmice, a daleko gostovanje u Nur-Sultan prva je stanica na tom putu.

Osijek nije imao sreće s protivnicima kao ostali hrvatski klubovi i otvara eurosezonu na dosta bizaran način, u tisuće kilometara udaljenom gradu, zbog čega ćemo ih gledati u dosta neobičnom terminu. A Nenad Bjelica veli da se baš i nisu naspavali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo nekoliko igrača, ali uvijek razmišljamo na način da treba ukazati povjerenje onima koji su s nama. Na put smo poveli 25 zdravih igrača i siguran sam da će, tkogod dobije priliku pomoći momčadi, biti na dobroj razini. U ovom prvom danu pokušali smo se prilagoditi na vremensku razliku, proveli noć bez puno sna, ali do utakmice ćemo biti apsolutno spremni", rekao je Nenad Bjelica za klupsku stranicu.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nenad Bjelica

'Lijep stadion i trava kojoj se moramo prilagoditi'

Iako Kyzylzhar na prvenstvenoj ljestvici kazahstanskog prvenstva nije na razini rezultata iz prošle sezone, u bijelo-plavom taboru itekako respektiraju suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštujemo svakog protivnika pa tako i ovoga. Puno puta kažem da je fokus na naše zadatke i ono što mi odrađujemo na travnjaku, a ne na to tko je suparnik, neovisno o kome se radi. Ovdje se radi o iskusnoj momčadi punoj igrača s međunarodnim iskustvom koji su igrali i na višoj razini ruske i ukrajinske lige. Trebat će puno energije, snage, koncentracije i discipline da bi se dobila utakmica", veli trener.

Marin Leovac jedan je od igrača koji su igrali na Astana Areni, ali suparnik je bila Astana, ne Kyzylzhar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijep stadion, umjetna trava kojoj se treba prilagoditi, ali bit će to dobro. Svi želimo Konferencijsku ligu, izboriti skupinu, mislim da za to imamo kvalitetu. Ovdje moramo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat pred uzvrat, a onda pred našim navijačima potvrdimo prolazak", poručio je Marin Leovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo