BIZARNI EKSPERIMENT: / Suci će ovaj vikend pokazivati - zelene kartone!

Image
Foto: AFP

U pokušaju da smanje simuliranje, glumatanje i sve ostale oblike nekorektnog ponašanja, talijanski nogometni eksperti dosjetili su se ideje koju će isprobati ovaj vikend u utakmicama druge lige.

4.9.2015.
15:40
AFP
VOYO logo

Vjerovali ili ne, suci će u Seriji B tijekom subote i nedjelje u džepu nositi tri kartona. Osim standardnog žutog i crvenog, na raspolaganju će imati i - zeleni! E, tu priča postaje bizarna. Zeleni karton, naime, neće biti kazna nego nagrada!

Pelle ne bi dobio zeleni

Prema pisanju La Stampe, suci će zeleni karton dodjeljivati za sportsko ponašanje, odnosno pokazani fair-play. Primjerice, u slučajevima kada igrač ispuca loptu izvan terena ako je suparnik ozlijeđen ili ako prizna da je napravio nešto nedozvoljeno, a sudac to nije vidio. Zeleni karton, međutim, neće donositi nikakvu prednost ili nagradu osim što će imena najkorektnijih igrača biti objavljena na kraju sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, sve se ovo događa samo dana nakon što je, kako se čini, Graziano Pelle zabio rukom za pobjedu talijanske reprezentacije protiv Malte (1:0) u kvalifikacijama za Euro. Talijani se u toj situaciji nisu bunili ni pozivali na fair-play...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo